Místo pomlázky opalovací krém. Velikonoce u moře jsou hitem, kam lze ještě sehnat zájezd?

Kam narychlo k moři na Velikonoce?

Kam narychlo na Velikonoce

Velikonoce v cizině chce strávit o polovinu více lidí než loni, zájezdy máme téměř vyprodány, hlásají cestovní kanceláře. V nabídce je však stále několik last minute – vybírat se dá třeba mezi cenově výhodným Egyptem, čím dál populárnější Arábií nebo exotikou v Karibiku.

Místo vajec a pomlázek raději opalovací krém a koupání v moři. Stále více Čechů podle cestovních kanceláří vyráží k moři právě na Velikonoce. „Zájem o dovolenou během velikonočních svátků je veliký, dvojnásobný, pokud se podíváme na loňský rok, a je pravda, že doprodáváme už poslední místa, protože jak jsou Velikonoce populární, tak většina našich klientů s tím počítá a vyřizuje dovolenou týdny i měsíce dopředu,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Blue Style Lucie Hasman.

ČTĚTE TAKÉ: Verona, Tallinn nebo Astana. Letiště zavádí nové přímé linky, proti loňsku jich přibyde 15

„Vidíme, že ta poptávka je vyšší než v loňském roce,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. Cestovní kanceláře nabízí širokou škálu destinací. Nejpopulárnější zůstává ale stále Egypt, možná také kvůli ceně. Dovolená se tam totiž dá sehnat i od necelých deseti tisíc korun za osobu na sedm dní.

„Do Egypta míří teď 44 procent našich klientů. Hodně populární jsou Spojené arabské emiráty, Kanárské nebo Kapverdské ostrovy,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Invia Jiřina Ekrt Jirušková.

„Třeba Emiráty, Abu Dhabi, což je novinka letošní sezóny, tak tam se dá týden v pětihvězdičkovém hotelu s all inclusive pořídit kolem sedmadvaceti tisíc na osobu,“ popsal pro CNN Prima NEWS mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk.

Času na rozhodování ale už moc nezbývá. „Opravdu záleží na konkrétním termínu odletu nebo destinaci a samozřejmě i hotelu. Takže pokud se jedná o rodinu s dětmi, tak ty by opravdu měly vybírat co nejrychleji,“ upozornila Pavlíková.

Po Evropské unii je možné vycestovat jen s občanským průkazem, do dalších zemí je potřeba cestovní pas. Například u Egypta a Ománu je ale potřeba mít jeho platnost i půl roku po návratu z dovolené, v opačném případě není možné se do země dostat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S výběrem letní dovolené nečekejte, radí Pavlíková. Zájem od loňska vzrostl o třetinu

Tagy: