Mladá Němka zemřela po napadení žralokem u pobřeží Afriky. Predátor jí utrhl nohu

Žena z Německa zemřela přes veškerou snahu záchranářů poté, co na ni u pobřeží západní Afriky zaútočil žralok. Podle španělské námořní záchranné služby, která raněné poskytovala pomoc, žena přišla o nohu a zemřela o několik hodin později při leteckém převozu do nemocnice. Informovala o tom agentura AFP.

Incident se odehrál na volném moři zhruba 180 kilometrů od západosaharského města Dakhla, kde se 30letá Němka plavila na katamaránu a žralok na ni zaútočil.

ČTĚTE TAKÉ: Připomíná Vetřelce a mimořádně krutě likviduje své oběti. Vědci objevili nový druh vosy

Tragédie se stala v oblasti, za kterou zodpovídá španělská námořní služba. Záchranáři chtěli zraněnou turistku přepravit do nemocnice v Las Palmas na Gran Canaria, největším z Kanárských ostrovů, došlo však u ní k zástavě srdce a zemřela na palubě vrtulníku.

Napadení žraloky jsou v této oblasti podle AFP vzácná. Podle studie, kterou zveřejnila databáze provozovaná Floridským přírodopisným muzeem, se v roce 2023 celosvětově zvýšil počet „nevyprovokovaných“ útoků žraloků na 69 oproti roku 2022 s 63 útoky. Jedná se však o případy napadení, kdy se člověk úmyslně přiblížil ke žralokovi nebo plaval v oblasti, kde se používá návnada k přilákání ryb.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Medvěd zaútočil na seniora u turistického lákadla v Chorvatsku. Muže napadl přímo ve vesnici

Tagy: