Mladík jako zázrakem přežil útok dvou žraloků. Málem osudným se mu stalo jejich „doupě“

Teprve 24letý Marlin Wakeman byl na konci dubna na Bahamách napaden dvěma žraloky. Predátoři na něj zaútočili v oblasti známé jako „žraločí doupě“. Paryby se mu zakously do ramene a do nohy. O incidentu informovala americká média.

Mladík spadl během pobytu na Bahamách ze člunu do vody. „Když jsem skončil ve vodě, věděl jsem, co se stane,“ popsal serveru CBS News. Nacházel se totiž v oblasti, které se říká „žraločí doupě“. „Kdybych byl ve vodě další dvě sekundy, určitě by tam byl další, který by mě pravděpodobně popadl, a kdo ví, co by se stalo potom,“ doplnil.

ČTĚTE TAKÉ: Útok žraloka v Chorvatsku? Lidi vyděsily snímky predátora. Expert přišel s vysvětlením

První žralok ho kousl a zatáhl pod vodu. Mladík se snažil dostat zpátky na loď, když přišel další útok. Tentokrát do ramene. „Vůbec jsem necítil něco jako bodání a řezání. Spíš mě něco sevřelo kolem kolena a byl to velký tlak,“ vyprávěl Wakeman. Kousnutí do ramene mu pak přišlo jako rána pěstí.

O kousnutí však šlo a byla pořádně hluboká. Kapitán lodi mu zaškrtil nohu. Lékaři na traumatologii poté zjistili, že má mladík propíchnutou čéšku a žralok jen těsně minul tepnu, informoval server Daily Mail. Lékaři Wakemana operovali a měl by se plně uzdravit.

Lékaři na základě velikosti kousnutí odhadli, že paryba musela být více než dva metry dlouhá. „Skutečnost, že tam je 20 žraloků a vy jste schopni se odtamtud dostat a stále máte nohu, je úžasná,“ uvedl doktor Robert Borrego. A samotný Wakeman už přemýšlí o návratu do vody. Prý si ale bude dávat větší pozor.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rychle ven z vody. Mezi lidmi u pláže plavali žraloci, dramatický moment zachytilo video

Tagy: