Mladík z Ostravy usnul při vaření. V hořícím bytě na poslední chvíli zasahovala policie

Mladík usnul při vaření večeře

Policisté zachránili mladíka z hořícího bytu

Velké štěstí v neštěstí měl 20letý mladík z Ostravy. Z bytě plného kouře valícího se ven ho na poslední chvíli zachránili přivolaní policisté. Prý si připravoval večeři a u toho tvrdě usnul. Muž je jako zázrakem v pořádku. Za to hrnec, ve kterém vařil, je na vyhození.

Policisté byli na místě první a chodba domu už byla plná kouře. Nezbylo jim proto nic jiného než vyrazit dveře bytu. „Vzhledem k tomu, že mohl být ohrožen nejen život nájemníků v bytě, ale také nájemníků v domě, proto policisté zvolili násilný vstup do obydlí,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí ostravských policistů Eva Michalíková.

A jak se ukázalo, dobře udělali. Mladík totiž během přípravy večeře usnul tak tvrdě, že ho neprobudil ani opravdu hlasitý požární hlásič. Jídlo na plotně, podle fotky vajíčka, se už škvařilo.

„On asi měl něco na plotně a usnul, protože jsem viděla, že byl hrnec v okně a tu bylo tolik hasičů,“ popsala sousedka. „Poté, co policisté vyvedli mladíka z bytu, vypli sporák a následně otevřeli okna,“ doplnila mluvčí.

I sousedé se divili, jak mohl mladík tak tvrdě usnout. Kuchař amatér po záchraně přiznal, že si prý vzal prášek na spaní, který ale začal účinkovat dřív, než byla večeře na stole. Mladík nakonec nemusel ani do nemocnice, záchranáři ho ošetřili na místě.

Tagy: