CNN Prima News vaření

vaření

Výpis příspěvků ke štítku „vaření“

K úspěchu je potřeba pokora. Vykašlete se na pěny nebo chipsy! Prostě vařte, říká Lukáš Hlaváček

Lukáš Hlaváček je šéfkuchařem restaurace Terasa U Zlaté studně. Hned po vyučení v Brně začal pracovat pod Romanem Paulusem v hotelu Alcron. Po třech letech odešel na jeho doporučení do Londýna, konkrétně do restaurace Seven Park Place oceněnou jednou hvězdou Michelin. Učil se dva roky a přešel s doporučením do restaurace The Ledbury, která má dvě hvězdy Michelin a v té době byla 9. nejlepší restaurací na světě. Tady ale příběh nekončí. Po třech letech, kdy se vypracoval až na pozici zástupce šéfkuchaře vyrazil dobýt Ameriku. Zamířil do restaurace v Kalifornii The Restaurant at Meadowood, která se pyšnila dokonce třemi michelinskými hvězdami. Není tak překvapením, že Lukáš Hlaváček - šéfkuchař restaurace Terasa U Zlaté studně, patří mezi vyvolené projektu MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.

Gastronomická akce roku Makro Czech Gastro Fest a zrod nové kuchařské superstar?

Dvě senzace na jednom místě. Tak by se dalo shrnout dění v pražském O2 universu mezi 4. - 6. květnem, kdy se tu při příležitosti Makro Czech Gastro Fest sjedou kuchařské špičky z celé planety. V jeho rámci se uskuteční také národní kolo nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or. Návštěvníci tak mohou být přítomni u zrodu další kuchařské star světového významu.

Nová kapitola české gastronomie: Makro Czech Gastro Fest

Milovníkům kuchařských soutěží nejspíš bude připadat jako zhmotněný ráj: Makro Czech Gastro Fest. Jedinečná akce, která na jedno místo přivádí tisíce profesionálů z celého světa, a která u nás nemá obdoby. Ať už v gastrologii sami podnikáte nebo jen rádi vaříte či prostě ochutnáváte, tohle je šance jak si výrazně rozšířit obzory a zažít setkání, na která budete dlouho vzpomínat. Mezi řečníky a účastníky festivalu je totiž dlouhá řada zvučných jmen skutečných mistrů ve svém oboru.

Makro Czech Gastro Fest: Je čas vrátit se k českým surovinám. Sláva bramborám!

Žijeme gastronomií. Tak zní heslo akce Makro Czech Gastro Fest, na kterém začátkem května v pražském O2 universu své umění předvedou tisíce špičkových kuchařů. Hlavní posláním zatím největší akce svého druhu, jaká se kdy v Česku konala, bude nejen dobré jídlo a pití, ale také podpora domácích plodin a surovin, které si čestné místo v českých kuchyních jednoznačně zaslouží.

Makro Czech Gastro Fest: Pomůžeme budovat dlouhodobě úspěšné restaurace

Restaurace a bistra mají za sebou krušné časy. Tak mizerná léta, jakými jsou bez pochyby dva poslední roky, asi nikdo ze současných profesionálů v oboru gastrologie nepamatuje. Nicméně, jak se říká - jíst se bude vždycky. A tak je na místě nejen dál vařit, ale také se zdokonalovat. Inspiraci kuchaři i provozovatelé podniků mohou načerpat na akci Makro Czech Gastro Fest, kde se o své zkušenosti a tipy podělí na osm tisíc kuchařů ze všech koutů planety.

Jídelníčky restaurací prochází revolucí. Kvůli cenám potravin z nich mizí i české klasiky

Nad řadou tradičních položek v jídelníčcích restaurací se stahují mračna. Takzvané obědové hotovky se stávají luxusními jídly. Na vině jsou drahé suroviny – hovězí maso nebo zelenina. Než aby takové pokrmy jako rajskou s paprikovým luskem restauratéři nabízeli za přemrštěné ceny, raději je z jídelníčků škrtají. Zákazníky by to totiž mohlo odradit.

Pokličku na hrnec a vypnout plyn, radí nobelista s vařením pasty. Sklidil kritiku kuchařů

Italský nositel Nobelovy ceny za fyziku Giorgio Parisi představil zlepšovák na úsporu peněz při vaření. Jenže tvrdě narazil. Pokud lidé budou postupovat podle zveřejněného návodu, italská pasta nikdy nebude al dente, ale připomene spíše gumové medvídky, zdrtili Parisiho nápad italští kuchaři. „Konzistence výrobku se tím pokazí,“ oponují takzvanému pasivnímu vaření těstovin.