CNN Prima News vaření

vaření

Výpis příspěvků ke štítku „vaření“

Jeho svět jsou dobré jídlo, víno a Paříž. Lukáš Nevyjel chuťově udivuje své hosty každý den

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel po deseti letech zavřel úspěšný podnik Nota bene. Říká, že tím ukončil jednu kapitolu. Momentálně připravuje nový podnik, pouze 15 míst, osobní přístup. V pokračování jeho životního příběhu ale dál budou hrát stoprocentní roli kvalitní suroviny, čistá chuť, šetrná úprava i zvládnuté řemeslo. To je určitě i směr, který ho přivedl v rámci konceptu MAKRO ČR mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Po maturitě koupil jednosměrnou letenku do Thajska. Dnes je z něj špičkový šéfkuchař

Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.

Hrajeme si s jídlem, říká principál Cirkus Burgeru. Nejdůležitější je obyčejná cibule

Sám o sobě říká, že je úplně obyčejný chlápek, který sedmnáct let dělal v korporátu a pak se jednoho dne sebral, založil si malou cateringovou firmu s food-trucky Airstream a nazval ji Circus Burger. Vystudovaný dopravní inženýr Jiří Nechvátal skromně zapomíná dodat, že z řadového zaměstnance se vypracoval až na šéfa logistiky jednoho z předních mobilních operátorů v Česku. Možná pracovní stereotyp a touha po změně i vášeň renovovat staré věci z něj stvořily špičkového principála burgerového cirkusu u nás. Právem tak patří mezi vyvolené kulinářské hvězdy projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Vařila v Londýně i New Yorku. Gastro svět je hodně soupeřivý, tvrdí Bára Šimůnková

Bára Šimůnková je majitelkou a šéfkuchařkou restaurace LEAF v pražských Strašnicích, kterou otevřela před dvěma lety s přítelem Michalem. Cesta k úspěchu ale nebyla jednoduchá. Ze základní školy přešla na osmileté gymnázium a v půlce studií zjistila, že žádnou právničkou ani ničím jiným být nechce a že jí učení vlastně ani nebaví. Z televizních pořadů okoukala, jak rodiny stolují u večeře a schází se u teplého jídla po celém dni, a hrozně se jí to líbilo, a tak začala po škole doma péct a vařit. O jejích dovednostech svědčí i to, že je jednou z vyvolených projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Kulinářský zázrak na plovárně? Nejlepší bistro na světě, shodují se Šárka a Ondřej

Šárka Mieglová se s Ondřejem Brunclíkem poznala stylově u okénka s rychlým občerstvením na Vltavě. Byla z toho láska jako trám, ze které se narodily dvě děti. Dnes společně provozují bistro Panelka – legendární občerstvení u prvorepublikové plovárny nabízející mezinárodní kuchyni. „Nejlepší kiosek na světě“. Společnost MAKRO ČR je zařadila mezi vyvolené projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. A my vám je teď představíme.

K úspěchu je potřeba pokora. Vykašlete se na pěny nebo chipsy! Prostě vařte, říká Lukáš Hlaváček

Lukáš Hlaváček je šéfkuchařem restaurace Terasa U Zlaté studně. Hned po vyučení v Brně začal pracovat pod Romanem Paulusem v hotelu Alcron. Po třech letech odešel na jeho doporučení do Londýna, konkrétně do restaurace Seven Park Place oceněnou jednou hvězdou Michelin. Učil se dva roky a přešel s doporučením do restaurace The Ledbury, která má dvě hvězdy Michelin a v té době byla 9. nejlepší restaurací na světě. Tady ale příběh nekončí. Po třech letech, kdy se vypracoval až na pozici zástupce šéfkuchaře vyrazil dobýt Ameriku. Zamířil do restaurace v Kalifornii The Restaurant at Meadowood, která se pyšnila dokonce třemi michelinskými hvězdami. Není tak překvapením, že Lukáš Hlaváček - šéfkuchař restaurace Terasa U Zlaté studně, patří mezi vyvolené projektu MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Než se všechno nandá na talíř, jídlo vychladne. Pohlreich žertoval o trendech v gastronomii

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbeném pořadu Show Jana Krause potvrdil, že návštěva restaurace vyjde v současné době na dost peněz. Podle jeho slov se nynější trendy v gastronomii posunuly k minimalismu. Zažertoval o tom, že už se pomalu ani zákazníkům neservíruje teplé jídlo, protože než se vše nandá na talíř, trvá to příliš dlouho. V dalším díle ve středu 18. října ve 21:35 na Primě se diváci mohou také těšit na kapelu Tublatanka a zakladatelku zážitkové farmy Márii Žižlavskou.

Gastronomická akce roku Makro Czech Gastro Fest a zrod nové kuchařské superstar?

Dvě senzace na jednom místě. Tak by se dalo shrnout dění v pražském O2 universu mezi 4. - 6. květnem, kdy se tu při příležitosti Makro Czech Gastro Fest sjedou kuchařské špičky z celé planety. V jeho rámci se uskuteční také národní kolo nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d’Or. Návštěvníci tak mohou být přítomni u zrodu další kuchařské star světového významu.

Nová kapitola české gastronomie: Makro Czech Gastro Fest

Milovníkům kuchařských soutěží nejspíš bude připadat jako zhmotněný ráj: Makro Czech Gastro Fest. Jedinečná akce, která na jedno místo přivádí tisíce profesionálů z celého světa, a která u nás nemá obdoby. Ať už v gastrologii sami podnikáte nebo jen rádi vaříte či prostě ochutnáváte, tohle je šance jak si výrazně rozšířit obzory a zažít setkání, na která budete dlouho vzpomínat. Mezi řečníky a účastníky festivalu je totiž dlouhá řada zvučných jmen skutečných mistrů ve svém oboru.

Makro Czech Gastro Fest: Je čas vrátit se k českým surovinám. Sláva bramborám!

Žijeme gastronomií. Tak zní heslo akce Makro Czech Gastro Fest, na kterém začátkem května v pražském O2 universu své umění předvedou tisíce špičkových kuchařů. Hlavní posláním zatím největší akce svého druhu, jaká se kdy v Česku konala, bude nejen dobré jídlo a pití, ale také podpora domácích plodin a surovin, které si čestné místo v českých kuchyních jednoznačně zaslouží.