Mladík ve Znojmě zabil matku, jejího partnera i psa. Další vraždu vyšetřují na Blanensku

Ruka se zbraní

Dvojnásobná vražda ve Znojmě

Dvaadvacetiletý muž ve Znojmě podle policie zabil matku a jejího druha. Vyšetřovatelé ho obvinili z vraždy, muž je ve vazbě. Hrozí mu až 20 let vězení, případně i výjimečný trest. Případ vraždy policie vyšetřuje i na Blanensku. Na policejním webu o tom v pondělí informovali mluvčí Petr Vala a Petra Ledabylová.

Policie do Znojma vyjížděla 23. prosince. „Dvaadvacetiletý muž tam zvlášť surovým způsobem zavraždil svou sedmačtyřicetiletou matku a jejího o deset let staršího druha. Jeho řádění nezůstal ušetřen ani rodinný pes, kterého také usmrtil,“ uvedla Ledabylová.

Vyšetřovatel mladého muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný doživotní trest.

Další vražda na Blanensku?

Podezřelou smrtí dvou lidí se od minulého pondělí kriminalisté zabývají i na Blanensku. V jednom z pečovatelských domů tam byli bez známek života nalezeni čtyřiasedmdesátiletý muž a osmasedmdesátiletá žena. „Podle prvotních informací se jedná o úmyslný násilný čin, policisté nemohou vyloučit, že na smrti důchodkyně nese svůj podíl na místě nalezený mrtvý senior. V současné době je tak čin prošetřován pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedl Vala.

Jestliže se kriminalistům potvrdí, že za usmrcením ženy stojí muž, který následně na místě činu spáchal sebevraždu, policie případ pro nepřípustnost trestního stíhání odloží.

Tagy: