Hrůzné záběry z metra: Mladíci stopli eskalátor, seniorka se zřítila dolů a zlámala si obratle

Čtveřice mužů, po které z důvodu podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví pátrají kriminalisté.

Pád z eskalátorů

Čtyři mladíci způsobili vážná zranění osmdesátileté ženě ve stanici pražského metra Můstek. Stalo se tak minulý týden, když bezdůvodně zastavili eskalátor. Seniorka prudké zabrzdění neustála a zřítila se ze schodů. Muži si toho všimli, pomoc však neposkytli a první soupravou odjeli na Černý Most. Pátrá po nich policie. Hlavní pachatel je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví a hrozí mu až deset let vězení. Na webu pražské policie to uvedl její mluvčí Richard Hrdina. Zveřejnil také záznamy z kamer, které moment i výtržníky zachycují.

Událost se stala 2. července po 18:00 ve stanici pražského metra Můstek. Při jízdě po eskalátorech jeden z mužů podle Hrdiny bezdůvodně zmáčkl tlačítko pro nouzové zastavení. „Vlivem toho ztratila osmdesátiletá žena stabilitu a zhroutila se ze schodů dolů,“ popsal situaci mluvčí pražské policie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vážná nehoda na Olomoucku. Autobus narazil do rodinného domu, pět lidí se zranilo

Pádem si podle popisu Hrdiny seniorka způsobila vážné poranění hlavy a zlomeninu krčního obratle s následným nutným operačním zákrokem. „Neznámí muži celý incident viděli, ale přesto v klidu pokračovali ve své cestě a prvním metrem odjeli pryč,“ uvedl mluvčí.

Kriminalisté z kamerových záznamů zjistili, že mladíci odjeli metrem do stanice Černý Most. „Do dnešního dne se je kriminalistům, za využití všech operativně pátracích prostředků, nepodařilo vypátrat, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc,“ podotkl Hrdina. Svědci události na Můstku nebo i další lidé, kteří mladíky znají, mohou informace o nich zavolat na policejní telefonní linku 158.

Tagy:
policie metro Praha Černý Most Můstek těžké ublížení na zdraví