Brutální mučení a smrt, tělo se ale nenašlo. Policie hledá svědky z domu hrůzy na Svitavsku

Pardubičtí kriminalisté hledají další oběti a svědky k případu brutální smrti uneseného. Ten měl být dvojicí dalších mužů utýraný ve sklepě domu na Svitavsku. Jeho tělo se stále nenašlo. V domě byli podle vyšetřovatelů napadáni a trestáni i další obyvatelé. Právě od nich chce policie pod zárukou naprosté anonymity informace.

Podle kriminalistů měla loni na Břeclavsku dnes už zadržená dvojice napadnout 28letého muže, unést ho autem na statek v obci Pohodlí a mučit ve sklepě i za pomoci různých nástrojů. Dům údajně sloužil jako útočiště problémové mládeže a jeho chod ovládal starší ze dvojice. Porušení jím stanovených pravidel měl tvrdě trestat. „Říkalo se, že zase unesl nějakou holku a držel ji ve sklepě, ale to nevím, co je na tom pravdy,“ uvedla jedna ze sousedek a další se přidávali s tím, co o muži věděli.

ČTĚTE TAKÉ: Smutná dohra útoku v olomoucké herně. Postřelená pracovnice prohrála boj o život

„Někoho napadnout měl nejednou, divím se, že už ho dávno nezavřeli. Bil ty své přítelkyně, a jejich rodiče si je potom co chvíli odváděli, byly celé modré,“ potvrdil další z obyvatel. 28letý unesený muž takové štěstí neměl. Podle kriminalistů měl po týrání dvojicí zemřít v otřesných podmínkách.

Důvodem zřejmě bylo, že dvojici něco ukradl a ta se mu pomstila. „Pak se jeho těla snažili zbavit takovým způsobem, aby nebylo pokud možno vůbec dohledáno. A v případě, že by bylo nalezeno, tak aby úplně maximálně ztížili jeho identifikaci,“ sdělil vedoucí odboru obecné kriminality pardubických policistů Milan Šimek.

Doteď se tělo skutečně nenašlo a policisté zároveň potřebují co nejvíce dalších informací o tom, jak statek uvnitř fungoval. Hledají poškozené. „Díky medializaci případu se nám již někteří svědci ozvali, nicméně vyzýváme další poškozené a svědky, kteří by mohli přispět k objasnění činu, aby se nám ozvali prostřednictvím tísňové linky 158. Poškození nemusí mít obavy, kriminalisté jsou připraveni v rámci institutu utajovaného svědka skrýt jejich identitu. Všechny úkony budou prováděny takovým způsobem, aby nedošlo k vyzrazení jejich totožnosti,“ zveřejnila výzvu policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Oba podezřelí skončili ve vazbě, momentálně jsou obviněni ze zbavení osobní svobody a hrozí jim až 18 let vězení. Pokud by se tělo mučeného našlo, s velkou pravděpodobností by se právní kvalifikace změnila na vraždu.

Tagy: