Mobilní šampionát hlásí první mistry ČR. V Brawl Stars zvítězil tým Inside Games

Tuzemský esportový šampionát Samsung MČR v mobilních hrách zná první mistry republiky. Z vítězství v titulu Brawl Stars se raduje tým Inside Games, který dokázal ve finále zdolat obhájce titulu z celku Sampi.Tipsport. Hráči Brawl Stars tak pro Inside Games získali první titul z MČR po pěti letech. O víkendu se také odehraje finále ve hře Wild Rift.

Mobilní titul Brawl Stars kombinuje prvky sběratelské hry a rychlou akci. Díky tomu se brzy zařadila mezi nejoblíbenější hry světa, již dnes má po celém světě přes 200 milionů stažení. I proto se v loňském roce zařadila do turnaje Samsung MČR v mobilních hrách. První ročník vyhrál tým Sampi.Tipsport, který se letos musel ve finále sklonit před esportovci z Inside Games.

Jejich jízda začala ve skupině A, kterou jednoznačně opanovali. Po jednoznačných vítězstvích nad týmy Necroraisers a eKovy se mohli hráči těšit na semifinále. V něm narazili na Pepis.Shop, přes které opět přešli bez ztráty. Po výsledku 2:0 se před Inside Games museli sklonit i úřadující šampioni.

Mobilní šampionát vyvrcholí o víkendu

Samsung MČR v mobilních hrách nabídne o víkendu další turnaj, tentokrát své síly změří hráči v titulu Wild Rift. S celkovou finanční dotací 150 tisíc korun se tak hra již při svém premiérovém ročníku stává nejlépe ohodnocenou hrou v české historii soutěží v mobilních hrách.

Zápasy mohou diváci sledovat naživo v Pavilonu B na brněnském výstavišti. Vstupenky jsou k zakoupení na stránkách turnaje. Pro diváky, kteří nebudou na místě, je připraveno živé vysílání na Twitch kanále PLAYzoneUP.

Tagy: