Moderátor Vágner na pár dní zmizí z obrazovky CNN Prima NEWS. Chce zdolat titul Iron Man

Jeden z nejtěžších triatlonových závodů na světě Sahara Triathlon odstartuje už 26. února i s reprezentantem CNN Prima NEWS. Ačkoli si pod Saharou většina populace představí vyprahlou poušť, už teď víme, že teplotní podmínky budou hodně chladné. Na Sahaře totiž napadl sníh a z letního sportu se stal rázem zimní. A jak říká Petr Vágner, bude to pro něj prý boj o život.

„To, že pojedu do Afriky, do tepla, mi nikdo závidět nemusí. Teď na Sahaře sněžilo a voda v oáze, kde budeme plavat, má něco mezi sedmi a třinácti stupni Celsia,“ říká Vágner, který denně podstupuje několikafázový trénink a pravidelně se otužuje. „Trénink ve Vltavě, která má asi dva stupně, mi v tuhle chvíli docela vyhovuje,“ doplňuje.

Během závodu musí moderátor sportovních zpráv televize Prima zdolat 3 800 metrů plavání stylem kraul, 180 kilometrů na kole a maratonský běh (42 kilometrů) pouští. „Mám v sobě velké odhodlání, protože letos v únoru si prostě splním svůj životní sen. Moc se na to těším!“ zdůrazňuje.

Petr má za sebou už několik triatlonových soutěží, toto však bude jeho největší výzva. „Dva předchozí triatlonové závody jsem absolvoval v Česku za daleko lepších podmínek a v teple. Tohle bude něco úplně jiného,“ upřesňuje i vzhledem ke své zkušenosti s ultratrailovými závody v Austrálii nebo Ománu, kde teploty naopak atakovaly čtyřicítky. „V teple se mi sportovní výkony podávají o něco snáz,“ doplňuje.

S velkými výzvami má zkušenosti

Co Čech, to trenér! je pořad, který na začátku února zařadila CNN Prima NEWS k ZOH v Pekingu. S Petrem Vágnerem, jako průvodcem, a dalšími speciálními hosty, se v něm budeme setkávat dvakrát týdně (v úterý a ve čtvrtek od 3. do 22. února) vždy ve 13:30 hod. Neovlivní vysílání pořadu jeho finální formu před závodem?

„Vůbec ne! Přípravy na takový výkon trvají obvykle i několik let pod vedením zkušených trenérů. Začal s přípravou až v listopadu 2021, takže naplno makám tři a půl měsíce, a mohlo by se tedy zdát, že jsem to podcenil. Ale vzhledem k tomu, že se snažím být aktivní celý rok, jsem v jakési přípravě přirozeně. Svůj akční plán řeším i se svým trenérem Martinem Dvořákem, který mě připravoval na triatlonové závody v minulosti,“ říká Vágner, který má s velkými výzvami bohaté zkušenosti. Loni v září absolvoval více než 360 kilometrů dlouhý závod Vltava Run.

Tagy: