Moje sestra je hrdinka. Svědkyně masakru v USA popsala střelbu a chaos v bowlingovém centru

Bobbi Nicholsová přišla při střelbě o svou sestru.

Žena ztratila při střelbě v USA sestru

Panický útěk, rány a strach o sestru. Tak prožívala masovou střelbu v americkém Lewistonu Bobbi Nicholsová, která se připletla do masakru, při kterém zemřelo celkem 18 lidí. Do bowlingového centra šla navštívit svou sestru. Místo toho ale musela utíkat před střelbou. Její sestru útočník zavraždil.

Spojené státy se sbírají z další masové střelby. V kdysi poklidném městečku Lewiston ve státě Maine útočník spustil palbu nejprve v bowlingovém centru a pak v restauraci. Zavraždil 18 lidí, další zranil.

Na smrtící parket se náhodou dostala i Bobbi Nicholsová, která šla do bowlingové herny s úmyslem navštívit svou sestru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po masakru v Maine zeje město prázdnotou. FBI obklíčila podezřelý dům, zabijáka ale nedopadla

„Hráli jsme bowling v různých ligách. Měli jsme různé týmy, byla ode mě asi deset kilometrů a řekla jsem si, že pojedu za ní. Slyšeli jsme velkou ránu. Byla jsem zrovna mezi místem, kde jsem hrála bowling já a místem, kde hrála ona,“ popsala pro CNN Bobbi Nicholsová.

Když se Nicholsová dostala na místo, kde měla hrát bowling její sestra, došlo jí, že něco je špatně.

„Viděla jsem, že nehraje, tak jsem chtěla jít zpátky. Když jsem se otočila, zaslechla jsem další ránu. Podívala jsem se před sebe, ale neviděla jsem ji. Pak jsem slyšela další ránu a došlo mi, že je to zbraň. Všichni křičeli: ‚Je to zbraň, utíkejte, utíkejte,‘“ vzpomínala na děsivý zážitek.

Úprk před střelcem ale hráčům bowlingu komplikovala jejich obuv. „Lidé utíkali, všichni utíkali. Utíkáte v bowlingových botách. Venku byla tma, nebylo moc vidět. Přišli jsme k plotu, byly tam stromy. Pak přijeli policisté, byli všude,“ řekla Nicholsová.

Teprve poté zjistila, že její sestru střelec zavraždil. „Někdo řekl, že byla vevnitř a zavolala 911. Pak mi řekli, že zemřela. Když zavolala 911, aby všechny zachránila, tak kvůli tomu přišla o život. Moje sestra je hrdinka,“ uzavřela svědkyně.

Na celou výpověď rozrušené pozůstalé, doplněnou o překlad do češtiny, se můžete podívat ve videu výše.

Tagy: