Monumenty české krajiny i bohatý catering. Cyklistický seriál Road Classics nabízí mnohé

Závodní seriál Road Classics

Cyklistická akce Road Classics

Značnou dávku adrenalinu i luxus uzavřených tratí nabízí všem amatérským cyklistům seriál Road Classics. Na své si ale přijdou i vyznavači pomalejšího tempa. Nadcházející závod se bude konat na malebné Pálavě. O jedinečném zážitku v kulisách českých přírodních dominant i památek hovořili ve vysílání CNN Prima NEWS šéf celého konceptu Jan Hejda a člen organizačního týmu Tomáš Macák. FTV Prima je hlavním mediálním partnerem projektu.

Závodní seriál se chlubí přiléhavým podtitulem: Monumenty, co tě zvednou ze sedla. Účastníky čeká nejen náročná trasa, ale i skvosty české a moravské krajiny napříč celým závodem. „Při vytváření projektu jsme měli jedinou ambici – zprostředkovat prémiový sportovní zážitek pro amatérské cyklisty,“ vysvětlil v pořadu Nový den Hejda.

K TÉMATU: Komplikace pro fanoušky mířící na fotbalové Euro. Německo zavede kontroly, bojí se extremistů

Jednou z možností, jak nabídnout sportovcům jedinečnou zkušenost, je výběr unikátních lokalit. „Letos máme před sebou mnoho míst, která splňují definici monumentu,“ připomněl. Další nedílnou součástí konceptu je i gastronomický zážitek, který čeká na sportovce v občerstvovacích stanicích.

Organizátoři mimo jiné dbají na to, aby si na své přišli i fanoušci, kteří cyklodresy nechají doma v šatníku. „Silniční cyklistika narůstá na popularitě. Mnoho lidí si dosud nemohlo užít trasu v prémiovém hávu. Proto chceme všem zájemcům zprostředkovat celodenní výzvu na silničním povrchu,“ popsal Macák s tím, že záměr projektu je inspirován závody s celosvětovým ohlasem.

Závod je podle organizátorů určen pro nejširší spektrum cyklistů. „Většina lidí si chce silniční okruh jen užít. Z toho důvodu jsme vytvořili dva různé formáty. Účastníci si díky tomu mohou vybrat mezi závodem a v cyklistické hantýrce ‚švihem‘. Můžete jet až na krev a soutěžit s přáteli o nejlepší čas, nebo si v časovém limitu trať užít společně se zastávkou na kávu a bohatou nabídku občerstvení,“ představil možnosti Hejda.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Rakiče jdu ulovit s radostí, říká zápasník Jiří Procházka. Na tréninku se motivuje hudbou z filmu Duna

Tagy:
cyklistika příroda silnice závod Nový den cyklista pořady CNN Prima NEWS sport amatérští sportovci Tomáš Macák monument Road Classics Jan Hejda