Motoristé šílí z klimatických aktivistů. Rozzuřený řidič brutálně seřezal protestujícího

Aktivisté hnutí Letzte Generation dovádějí řidiče k šílenství a policisté je musejí z protestních z míst většinou odnést.

Řidičům ruply nervy

Ke kopání, bití, nadávání a doslova odhazování lidí došlo ve čtvrtek navečer v německém Mannheimu. Aktivisté organizace Letzte Generation (Poslední generace) totiž zablokovali jednu z nejvytíženějších komunikací u hlavního vlakového nádraží. A řidičům tekly nervy, píše web Tagesschau.de.

Jakmile aktivisté obsadili silnici, během chvilky se jeden z hlavních tahů směrem na Ludwigshafen ucpal a postupně začala kolabovat doprava v dalších částech města. Někteří řidiči to nevydrželi a na aktivisty zaútočili, píše web Tagesschau.de.

ČTĚTE TAKÉ: Evropa se stane skanzenem. Ekologie zvítězila nad ekonomikou, kritizoval povolenky ekonom

Jeden po nich vystartoval z auta a začal je řezat hlava nehlava. Poté, co je seřezal, odhazoval je ze silnice, jako kdyby byli jen krabičkami.

Po blokádě policie rozzuřeného útočníka, který se k činu přiznal, zadržela a vyšetřuje ho pro podezření z ublížení na zdraví. Dosud však poškození nepodali žádné trestní oznámení. Není se co divit, protest nebyl nahlášený a sami aktivisté jednali protiprávně, připomíná web Mannheim24.de.

Ve Stuttgartu též aktivisté blokovali komunikaci u hlavního nádraží, a nenechali dokonce projet ani dvě sanitky. Demonstranty ze silnice musela doslova odnést policisté.

Mohlo vám uniknout, co si o blokádách v Česku myslí mluvčí Poslední generace Veronika Holcnerová.

Tagy:
silnice násilí útoky protesty Mannheim Letzte Generation klimatičtí aktivisté