Zdrogovaný motorkář chtěl oklamat policisty. Pak jim zkoušel ujet a narazil do stromu

Motorkář z Mostu doplatil na řadu chyb. Zdrogovaný a bez řidičáku projížděl podchodem.

Ujíždějící motorkář v Mostu boural

Na sérii chybných rozhodnutí doplatit motorkář z Mostu. Sedl na motorku i přesto, že neměl řidičský průkaz. Navíc byl pod vlivem drog. Místo projížďky tak nakonec absolvoval transport vrtulníkem do nemocnice.

Jedno špatné rozhodnutí může člověku změnit život. Toho si už je zřejmě vědom také motorkář z Mostu. Tím prvním špatným rozhodnutím bylo, že si sedl na motorku bez řidičského oprávnění a dokonce byl pod vlivem drog.

Strážníci si motorkáře všimli ve chvíli, kdy projížděl podchodem, kterým je průjezd zakázán. „Následně vyzvali muže, aby slezl z motocyklu a prokázal svoji totožnost,“ popisoval ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol. Muž se pokusil oklamat strážníky a nadiktoval jim špatné jméno. Strážníci však při ověřování údajů zjistili, že taková osoba neexistuje.

Motorkář skončil v nemocnici

Když motorkář pochopil, že mu strážci zákona na trik neskočí, rozhodl se udělat další, osudovou chybu. Nasedl na motorku a pokusil se ujet. Měl však smůlu. Nepodařilo se mu urazit ani 50 metrů a narazil do stromu. Vyrazit pro něj musela záchranná služba.

„Na místě nejprve zasahovala lékařská pozemní posádka a následně i vrtulník letecké záchranné služby Ústí nad Labem, který motorkáře s vážným zraněním transportoval do nemocnice,“ informoval mluvčí záchranářů Ústeckého kraje Prokop Voleník.

„V souvislosti s touto událostí jsme zahájili úkony trestního řízení ze spáchání trestných činů maření výkonů úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ řekl mluvčí policie Václav Krieger. Muž měl štěstí a nehodu přežil. Teď mu ale hrozí, že skončí ve vězení.

Tagy: