Motory selhaly, letadlo šlo k zemi. Pilot přistál na golfovém hřišti, drama zachytily kamery

Letadlo v Sacramentu nouzově přistálo na golfovém hřišti

Letadlo nouzově přistálo na golfovém hřišti

Na golfové hřiště v kalifornském Sacramentu se v neděli zřítilo malé letadlo. Stroj po se dopadu na zem nekontrolovatelně řítil k budově golfového klubu Haggin Oaks, o kterou se nakonec zastavil. Vzhledem k okolnostem může pilot mluvit o zázraku. Z děsivé nehody totiž vyvázl jen s lehčími zraněními. Dramatické okamžiky zachytily kamery.

Pilot vzlétl s letadlem z letecké základny McClellan. Ve výšce zhruba 120 metrů se ale objevila mechanická závada a došlo i k selhání motorů. Muž tak musel okamžitě přistát. „Vybral si golfové hřiště, což byla díky otevřenému terénu velmi dobrá volba,“ uvedl podle stanice KRON4 šéf místních hasičů Justin Sylvia.

ČTĚTE TAKÉ: Nechutný incident v letadle. Cestující i posádka řetězově zvraceli, stroj musel nouzově přistá

Jako zázrakem se nehoda obešla bez zranění. Pilot utrpěl jen drobné šrámy na ruce, informuje stanice ABC7.  K úhoně nepřišel ani nikdo na zemi, byť je ze záběrů zřejmé, že klouzající letadlo jen těsně minulo muže stojícího na trávě.

Práci měli hasiči, kteří museli odstranit palivo vytékající z havarovaného stroje. Golfové hřiště pak zůstalo po zbytek neděle zavřené.

Tagy:
letadlo nehoda dopravní nehoda letecká nehoda Sacramento golfové hřiště videokamera katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události