Mrazivé video z kokpitu: Zoufalý pasažér varuje pilota marně, srážce vrtulníků nezabránil

Turistický výlet dvou posádek vrtulníků v Austrálii se zvrtl v noční můru. Dvě helikoptéry se totiž v oblasti města Gold Coast srazily. Krátce před neštěstím se jeden z turistů ze zadního sedadla snažil upozornit pilota na hrozící nebezpečí, další pasažér vše natáčel.

Ten den se znovu narodili. Málem natočili vlastní smrt. Cestující ve vrtulníku, který se střetl s jiným strojem, ale naštěstí přežili. To lidé v druhé helikoptéře už takové štěstí neměli.

K tragédii došlo u australského města Gold Coast, které se nachází nedaleko Brisbane. Konkrétně v oblasti zábavního parku Sea World. Do vzduchu tam vzlétly dvě vyhlídkové helikoptéry, které patřily parku, turistický zážitek se ale pro jejich posádky proměnil v tragédii.

Jeden z cestujících ve vrtulníku si let zrovna natáčel. Na záběrech je vidět, jak turista sedící vedle něj začal náhle klepat na rameno pilota. V tu chvíli byl možná jediný, kdo věděl, že se schyluje k neštěstí. Pilot ale nestihl reagovat a srážce dvou helikoptér už nedokázal zabránit.

Přesto se mu podařilo po nárazu udržet stroj ve vzduchu a nakonec s ním bezpečně přistál. Naopak druhý vrtulník se zřítil k zemi. Zemřeli v něm čtyři lidé. Mezi oběťmi byl pilot, čerstvě sezdaný manželský pár z Británie a jedna mladá žena z australského Sydney.

Tagy: