Opilý policista v Praze brutálně zaklekl mladou dívku. Jménem zákona je mi to jedno, křičel

Policejní auto s majákem

Agresivní opilý policista

Opilý policista v pražské Nádražní ulici napadl 17. února mladou ženu. Strážce zákona ve slavnostní uniformě ji zaklekl a za vlasy odtáhl do vozovky. Při útoku mu pomáhala jeho přítelkyně, údajně rovněž policistka, informoval deník Blesk.cz, který rovněž zveřejnil video. Incident nyní prošetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Hlídky, které přijely na místo, byly zřejmě v první chvíli přesvědčeny, že je jejich kolega v právu. Jenže jak se brzy ukázalo, byl na mol opilý. „K místu události zprvu vyráželi pražští policisté, nicméně celý incident si následně převzali pracovníci GIBS,“ sdělil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Daněk.

ČTĚTE TAKÉ: Poprava ve stylu Camorry. Mafie se po 15 letech mstila před ústředím Applu v Neapoli

„Můžu potvrdit, že se zabýváme potyčkou, která se uskutečnila 17. února v ulici Nádražní. Bližší informace není možné sdělit,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Incident se podle deníku Blesk odehrál před nočním barem, kam policista dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu. Co agresi předcházelo, není z videa jasné, na záběrech už klečí policista ve vozovce těsně u mladé ženy a napadá ji. Přičemž přihlížející lidé na něj křičí: „Nech ji být! Je jí, k**va, jenom devatenáct.“ „Jménem zákona, je mi to úplně jedno!“ odvětí muž a násilí stupňuje. Na místo pak dorazí policejní hlídka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nedaleko místa napadení roste nová čtvrť. Podívejte se jak bude vypadat:

Pro mladou ženu musela přijet sanitka. „Na místo jsme dorazili po druhé hodině ranní. Ošetřili jsme jednu ženu s lehčím poraněním a odvezli ji do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile.

Čin kolegy policisté odsoudili. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní,“ napsali na sociální síti X. Což ocenil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Děkuji za jasné vyjádření. Policie si nezaslouží, aby ji podobní lidé kazili jméno,“ reagoval.

„Přišel policista po plese, dole byl nějaký konflikt, kdy ho vyprovokovala nějaká děvčata,“ popsal pro CNN Prima NEWS zaměstnanec baru, jak celou situaci viděli jeho kolegové. „Údajně existuje video, kdy nahoře někdo natočil, jak surově bil tři holky a napadl i ochranku,“ zmínil.

Muž přišel do baru v doprovodu své partnerky, která se do potyčky rovněž zapojila. Má přitom jít také o policistku. „Služební funkcionář se zabývá jednáním policistky, která byla na videu také s tímto policistou,“ sdělil Daněk.

PODÍVEJTE SE DÁLE: Zásah v pražské škole. Děti si po vyučování domluvily bitku, v rukou chtěly mít nože

Tagy: