Muradov se vrátil z UFC s ošklivě oteklým kolenem. Už do zápasu šel se zraněním

Machmud Muradov si v posledním zápase ošklivě zranil koleno

Hlavní zprávy: Muradov po návratu z vítězného zápasu na UFC v Londýně

Nebylo to snadné vítězství. Machmud Muradov šel už do zápasu s Bryanem Barberenou na UFC v Londýně s poškozenou rukou a nohou. V souboji se navíc se soupeřem bolestivě srazili hlavami. „Až jsem necítil nohy a chvíli byla tma,“ popsal bojovník z Uzbekistánu tvrdý náraz čelo na čelo hned po příletu do Prahy v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Úkol splněn, důležité bodové vítězství připsáno. „Dopadlo to, jak jsem čekal. Chtěl jsem tři kola boxovat a podařilo se mi soupeře dvakrát, třikrát sejmout. Trenéři na mě i řvali: ,Běž do toho,‘ ale nechtěl jsem riskovat,“ vysvětlil po výstupu z letadla Machmud Muradov, proč se nepustil v souboji s Američanem Bryanem Barberenou do ostřejší přestřelky, která by mohla skončit knockoutem.

ČTETE TAKÉ: Muradov po skvělém vítězství: Soupeř měl hlavu z betonu, ale díky bohu je vše, jak má

Navíc se potýkal během duelu se zdravotními komplikacemi. „Měl jsem problémy s kolenem před zápasem. Už v prvním kole jsem to cítil, takže jsem to nechtěl uspěchat a chtěl jsem si to i tak užít.“

Podle trenéra Petra Knížete nevypadalo koleno před soubojem ještě tak zle.

„Zranění nebylo zas tak zásadní. Samozřejmě, že když během zápasu dostal lowkick přímo na to místo, zhoršilo se to,“ prozradil kouč. „Během pauzy jsme to řešili, ale při tom adrenalinu se to dá vydržet, protože to není nic úplně zásadního. Spíše bude otázka, co s tím přesně je. A až opadne otok, budeme podle lékařů vědět, co s tím dál.“

Muradov navíc bojoval i s dlouhodobě pošramocenou pravačkou, na které má výraznou bouli. „Ale včera jste viděli, že taky umí párkrát bouchnout dobře a vydržela to. Cítím ji, ale zatím je to v pohodě,“ uvedl Muradov v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Během dravého souboje navíc došlo i na srážku hlav soupeřů. A byla hodně nepříjemná. „Nejvíc mě bolí hlava. Až jsem necítil nohy a chvíli byla tma. Ale jak říká trenér, mám prostě tvrdou hlavu,“ komentoval už s pobavením bojovník.

A jak to měl během důležitého zápasu s nervozitou? „Pokaždé jsem před zápasem nervózní, protože za mnou stojí velká podpora. Ale prostě vím, čím jsem prošel, a tam už je to jen patnáct minut zábavy, ukázat, na čem jsem pracoval,“ uvedl.

Do Londýna přiletěla podpořit Muradova i jeho partnerka Sabina Karásková, která byla už při předzápasovém shazování váhy. „Prožívala to se mnou a to mi hodně pomohlo,“ pochvaloval si bijec.

„Byly to pozitivní emoce, ale na začátku strach. Věděla jsem však, že má Mach natrénováno a že to zvládne,“ řekla Karásková.

Přes všechny zdravotní komplikace si gladiátor z východu připsal cenné vítězství v šestém zápase pod logem UFC a na „pracovní cestu“ do Londýna bude vzpomínat jen v dobrém.

„Náš výsledek byl skvělý. I ta akce se nám líbila, protože hala byla plná lidí, kteří šíleně fandili. A to bylo moc fajn,“ pochvaloval si i trenér.

Tagy:
Londýn úraz trenér UFC Praha Machmud Muradov Petr Kníže Ultimate Fighting Championship Simona Karásková