Hrůzná vražda v Jablonci: Otec ubodal 12letou dceru. Bezmocná matka viděla útok přes kameru

Žárlivost ho dohnala za samotnou hranici běžného chování. Milan Torák totiž ze msty ubodal vlastní dceru. Dvanáctiletá dívka se neměla šanci svému otci ubránit. Zasadil jí dvanáct ran nožem. Případ byl o to hrozivější, že útok sledovala její matka přes videohovor. Z jiného kontinentu ale nemohla svého žárlivého partnera zastavit. Ten i u soudu vinil z vraždy právě ji. Přestože údajná ženina nevěra byla pravděpodobně jen výplod jeho představ. Redakce CNN Prima NEWS přináší děsivý příběh v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

Už když Milan Torák žil se svou družkou společně v Jablonci nad Nisou, často na ni žárlil. Neměl příliš v lásce jejího dospělého syna z předchozího vztahu. I on mu zřejmě připomínal, že nebyl jediným mužem života své partnerky. Podle pozdějších výpovědí svědků vyplňoval svůj čas jen prací, péčí o dceru a dumáním nad tím, zda mu manželka náhodou není nevěrná. Když jeho žena dostala lukrativní pracovní nabídku místa zdravotní sestry v Saúdské Arábii, situace se ještě zhoršila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Své oběti Šťovíček svedl v restauraci, po sexu je hned zavraždil. S doživotím se smířil

Zvlášť závažné zločiny

Seriál CNN Prima NEWS, ve kterém reportér Václav Janata čtenářům představuje největší kriminální kauzy posledních desetiletí v Česku.

Představy v Torákově hlavě ho doslova požíraly. Přemýšlel nad tím, co jeho žena na Arabském poloostrově zrovna dělá, s kým se baví v práci, jak tráví bez rodiny volný čas. Dvojice stále častěji využívala aplikace k videohovorům. Torák měl pocit, že když svou partnerku vidí, je jí tak blíž a možná i odhalí nějaký důkaz o její možné nevěře. Život v Jablonci nad Nisou totiž snášel bez své partnerky mnohem hůř, než zprvu myslel. A to přesto, že měl své povinnosti. V domácnosti se staral o dvanáctiletou dceru Johanku.

Právě k její osobě téměř pravidelně stáčel argumenty během stále častějších hádek přes internet. Že je mu jeho partnerka nevěrná, si byl téměř jistý. A několikrát dokonce řekl do webkamery i větu o tom, že sobě i dceři ublíží, jestli si v Saudské Arábii najde nějakého jiného muže. V jednom případě dokonce jeho vyhrožování řešila i policie. Kromě planých řečí ale žádné další důkazy protiprávného jednání neobjevila. Zvrat přišel až v září roku 2012.

Vražda v přímém přenosu

Bylo už pozdě večer. Do začátku nového dne s datem 15. září roku 2012 zbývalo málo, když se Milan Torák vrátil z nedaleké hospody do svého bytu v Jablonci nad Nisou. Doma na něj čekala dvanáctiletá Johanka. Opilý si zapnul aplikaci, pomocí které byl poslední měsíce s partnerkou v kontaktu. Sotva videohovor začal, objevil se ale na monitoru cizí muž. Toráka se zmocnil záchvat vzteku. Konečně měl důkaz o nevěře, jak se v tu chvíli domníval.

Chyba internetové aplikace, která shodou náhod omylem připojila do videohovoru ještě neznámého Egypťana z Alexandrie, proměnila žárlivého muže v brutálního vraha. Takovou hádku dvanáctiletá Johanka přes dveře svého pokoje ještě neslyšela. Torák začal znovu vyhrožovat tím, že ublíží dceři. Její vyděšená matka proto zalarmovala svého dospělého syna z předchozího vztahu. Fakt, že mu na dveře brzy zazvoní právě nevlastní syn, Toráka vybičoval k nepochopitelnému činu.

Maminku prosila o záchranu

Vzal nůž a dovedl před webovou kameru svou dceru. Když si byl jistý, že její matka vše sleduje, začal bodat. Dívce zasadil dvanáct ran nožem. Smrtelně jí poranil srdce i plíce. Vyděšená žena slyšela přes aplikaci poslední výkřiky své dcery. Podle výpovědi ji Johanka prosila o záchranu, ona ale nemohla z jiného kontinentu nic udělat.

Když se na místo neštěstí dostala pomoc, bylo už pozdě. Milan Torák ani v soudních síních svou vinu neuznal. Stále opakoval, že za hrůzný čin může jeho údajně nevěrná partnerka. Nakonec si ve svých pětašedesáti letech vyslechl trest 26 let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šílený případ u Prešova: Dítě cíleně podpálilo čerpací stanici. Rozlilo benzin a škrtlo

Tagy:
vražda dcera krimi videohovor Zvlášť závažné zločiny Milan Torák