Muž brutálně zaútočil na havířovské popeláře. Vinil je ze smrti ženy v kontejneru

Popelářský vůz v Havířově slisoval ženu (14.11. 2022).

Ženu v Havířově slisoval popelářský vůz

Tragická smrt ženy v Havířově, která zřejmě přespávala v kontejneru na papír a lis popelářského vozu ji následně rozdrtil, má nečekanou dohru. Kvůli ní totiž tamní pracovníky svozu odpadu napadl muž a nastříkal jim do očí dráždivý sprej. Jeden z nich pak skončil v nemocnici.

K útoku mělo podle regionální televize Polar dojít v pondělí ráno při každodenní objížďce kontejnerů na tříděný odpad. V jejím průběhu za popeláři přišel muž, začal je obviňovat ze smrti mladé ženy a pokřikoval, že jsou vrazi. Po verbálním útoku přešel i k fyzickému násilí a pracovníkům do očí nastříkal dráždivou látku. Jednoho z nich museli kvůli silnému zasažení očí kolegové okamžitě převézt do nemocnice k ošetření.

„Bohužel musím potvrdit, že naše posádka takovému útoku čelila a byla nucena vyhledat zdravotnickou pomoc v nemocnici. Vše bylo hned oznámeno policii,“ uvedl k události náměstek ředitele Technických služeb Havířov Václav Zyder.

Nešlo o ženu bez domova

Jednadvacetiletá Kateřina zřejmě přespávala v kontejneru na papír, když jej popelářský vůz zvedl a obsah vysypal do lisu. Pracovníci technických služeb si ženy nevšili, ani když vnitřek kontejneru prohlédli. Tragédii zaznamenali až kvůli křiku, který se začal z vozu ozývat. Podle dosavadních zjištění policistů popeláři nepochybili, informuje Polar.

Podle původních informací mělo jít o ženu bez domova. To však vyvrátila její rodina a přátelé. Prý se jenom v poslední době dostala do složité životní situace. Proč trávila noc v popelnici, jim není jasné. „Přespávala u kamarádů a známých. Nebyla to žádná bezdomovkyně a feťačka, jak se o ní píše na sociálních sítích. Bratr hledal nové bydlení a chtěl, aby se k sobě zase vrátili. Úplně se z toho zhroutil,“ uvedla sestra Kateřinina partnera a otce jejího dítěte.

Tagy: