Nekonečných 24 hodin na dně studny: Američan se propadl do hlubiny. Co ho zachránilo?

Muž byl ve studni uvězněný přes 24 hodin.

Uvěznění ve studni

Ke zvláštnímu případu volali záchranáře nedaleko od amerického Baltimoru. Muž tam spadl do studny a zůstal v ní uvězněný takřka 24 hodin. Jeho volání o pomoc uslyšeli sousedé až další den odpoledne.

Video ze zpravodajského vrtulníku zachytilo okamžik, kdy záchranáři hasičského sboru okresu Baltimore vyprostili muže ze studny. K události došlo na dvoře domu v Catonsville ve středu odpoledne kolem půl třetí. „Šel jsem zavolat domů své psy, kteří byli na zahradě, a uslyšel jsem, jak nějaký muž volá o pomoc. Nevěděl jsem, co mám dělat, tak jsem vzal tátu a šli jsme se podívat na dvůr, jestli ještě něco neuslyšíme,“ popsal soused Wesley Straffin pro americkou televizi Local 12.

ČTĚTE TAKÉ: Na dvorku ho štípl komár. Druhý den měl zánět mozku, nyní Richard z Connecticutu zemřel

Se svým otcem bydlí ve vedlejším domě. Když uslyšeli volání o pomoc, dali se hned do pátrání. „Začali jsme křičet ‚haló‘, protože jsme nedokázali poznat, odkud křik přichází. On začal odpovídat a volal o pomoc a ukázalo se, že to byl náš soused odvedle, který spadl do studny,“ doplnil Matt Straffin svého syna.

CONFINED SPACE RESCUE 2100 blk Old Frederick Rd. #Catonsville | Crews rescued an adult male that fell 30 feet into well | patient transported to hospital non-life threatening injuries | PIO clearing scene. DT1403TF

Posted by Baltimore County Fire Department on Wednesday, October 16, 2024

Oba se okamžitě vrhli do akce a zavolali na tísňovou linku. Hasičům poškozený řekl, že byl ve studni uvězněný už téměř 24 hodin. „Myslím, že nevěděl, že tam nějaká díra je. Vypadalo to, jako by se země prostě propadla. Byla to asi dva a půl metru široká jáma,“ popsal Matt Straffin. „Ležel na dně a měl tam takovou vyčuhující kovovou tyč, pomocí které se asi předtím snažil vylézt ven,“ doplnil Wesley Straffin.

Podle hasičů měla být studna hluboká asi 10 metrů a zraněného muže odvezli s bolestmi zad a ramene do nemocnice. Straffinovi následně popsali, že to byla jedna z nejšílenějších věcí, které zažili. Jsou ale rádi, že byli ve správný čas na správném místě a muži mohli pomoci. „Díky Bohu. Mohlo to dopadnout mnohem hůř. Jsem vděčný, že jsme se o tom dozvěděli a že pomoc dorazila tak rychle,“ uvedl Wesley Straffin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tři děti jsou už roky nezvěstné, teď je všechny zachytila kamera v divočině

Tagy:
studna Hasičský záchranný sbor Baltimore volání o pomoc dvůr katastrofy, nehody a mimořádné události uvězněný muž