Muž držel rukojmí a chtěl mluvit se CNN Prima NEWS, hrozí mu až 12 let vězení

Dohra věznitele z Brna

Policisté pokračují ve vyšetřování případu muže, který se ve středu v Brně zabarikádoval v bytě i s dětmi a požadoval mluvit se štábem CNN Prima NEWS. Kriminalisté už násilníka obvinili z trestného činu braní rukojmí. Reportér Michal Janotka ve čtvrtek mluvil s rukojmí, která mu hrůzné okamžiky popsala.

Zabarikádovaný a ozbrojený muž v jednom z bytů, čtyři rukojmí, včetně dvou malých dětí, požadavek mluvit s naším štábem a zásahová jednotka v akci. Tak to vypadalo ve středu dopoledne ve Václavské ulici v centru Brna.

„Já nevím, co mu blesklo hlavou. Byl hodný, hodný a potom začal řvát přes zeď, i do telefonu vyřvávat, že nás má jako rukojmí. Jsme se ho báli. Měl velký nůž jako kuchyňský,“ vysvětlila obyvatelka bytu a jedna z rukojmí Jana Žídková.

Sedmatřicetiletý agresor se prý ke starší ženě před pár dny nastěhoval a od té chvíle nechtěl byt opustit. „Přišel a skuhral, že nemá kde přespat a jestli by u ní nemohl zůstat do rána. Pak najednou si tam dotáhl tu svoji s děcky. Pak prý nechtěl ani odejít, už to nechtěli vůbec opustit, a dokonce prý ji i vyhazovali,“ sdělil soused.

Muž chtěl mluvit se štábem CNN Prima NEWS. Žídková uvedla, že chtěl něco říct a sdělení odvysílat v televizi. Žena ale netuší, o co šlo. Podle muže to ale prý bylo důležité.

Muži hrozí až 12 let za mřížemi

Otázkou zůstává, co s mužem, který strávil několik hodin na výslechu na policejní služebně, bude dál. Podle informací redakce je totiž možné, že proti němu jeho přítelkyně, kterou také držel jako rukojmí, nechce vznést žádné obvinění.

To ale policisty nezajímá, protože je prokázané, že muž držel rukojmí. Navíc neohrožoval jen ji, ale také další ženu a hlavně děti. „Policisté muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu braní rukojmí, za což mu hrozí v případě odsouzení až dvanáctiletý pobyt za mřížemi,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Navíc je velice pravděpodobné, že soud na návrh státního zástupce pošle muže do vazby.

Tagy: