Nové poznatky o muži, který na Chodově obtěžoval dívky: Na místo činu přijel na kole

Muž, který obtěžoval dívky na Chodově, přijel na kole.

Neznámý muž se snažil odvést dívku z OC Chodov

Policisté v sobotu zveřejnili podrobnosti o muži asijského vzhledu, který ve čtvrtek v pražském obchodním centru Chodov oslovil a dotýkal se deseti dívek, přičemž jednu nezletilou zkoušel odvést. Do centra údajně dorazil na kole v dopoledních hodinách. Policisté také zveřejnili jeho další fotografie a dodali, že vyslýchají poškozené. Po muži stále pátrají.

Muž asijského vzhledu ve čtvrtek v pražském obchodním centru Chodov oslovil a dotýkal se deseti dívek. Jednu nezletilou dokonce zkoušel odvést. Neuspěl však, dívce pomohla svědkyně. Po útočníkovi nyní pátrá policie, která ve čtvrtek zveřejnila jeho fotografie a video z kamerových záznamů z obchodního centra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Bulovce poteče krev, vyhrožoval bývalý zaměstnanec nemocnice. Policisté ho zadrželi

Policisté také žádali poškozené i ženu, která dívce pomohla, aby se jim ozvaly. „Po zveřejnění výzvy se nám začaly ozývat poškozené, které budeme nyní vyslýchat. Také jsme už mluvili se svědkyní, která jedné dívce pomohla,“ napsali policisté v sobotu na sociální síti X. Podle informací CNN Prima NEWS mělo být dívkám kolem dvanácti let.

Podezřelého muži zákona stále hledají. „Zjistili jsme, že na místo činu přijel na kole dopoledne okolo 10 hodin. Z místa pak odjel po 16. hodině,“ sdělili policisté.

„Hledaný je přibližně 165 centimetrů vysoký Asiat ve věku okolo 50 let. Jestli ho poznáváte, volejte 158,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie prošetřuje úmrtí dvou osob v Hostinném. Obětí je i dítě, svědci mluví o vraždě

Tagy:
policie Policie ČR Twitter napadení obchodní centrum Chodov trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva