Nové detaily požáru na Přerovsku: Měl ho založit muž, který zemřel. Řešil tak osobní problémy

Muž v Hranicích na Přerovsku podle policie sám založil požár bytu, při kterém v noci ze soboty na neděli zemřel. Vyřešit tím chtěl zřejmě osobní problémy. Hasiči kvůli požáru v bytovém domě museli evakuovat 20 lidí, jednadvacetiletá žena byla převezena z preventivních důvodů do nemocnice, řekla mluvčí policie Miluše Zajícová. Po odvětrání objektu se obyvatelé mohli vrátit domů.

V bytě začalo hořet v neděli půl hodiny po půlnoci. „Na základě doposud provedeného šetření bylo pravděpodobnou příčinou požáru bytu a následného úmrtí muže úmyslné zapálení, kterým chtěl vyřešit své osobní problémy. Na vzniku požáru neměla podíl další osoba,“ uvedla policejní mluvčí.

Okolnosti případu, včetně toho, jak byt muž zapálil, policie vyšetřuje. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestných činů obecné ohrožení a účast na sebevraždě,“ dodala mluvčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč lidé nevolají pomoc a sami bojují s plameny? Každá minuta navíc je problém, varují hasiči

Požár zasáhl přízemní byt v lokalitě Sklený kopec. Oheň hasilo pět jednotek hasičů, požár měli do půl hodiny pod kontrolou. Hasiči poté celý dům odvětrali, aby se uživatelé nemovitosti mohli vrátit do svých bytů. Místo požáru poté ohledal policejní psovod a specialista z oboru chemie.

Tagy: