Muž na Královéhradecku střílel sousedovi do oken. Doma měl samopaly, pušky a stovky nábojů

Střelec na Královéhradecku měl doma arzenál zbraní.

Muž na Královéhradecku střílel do oken sousedovi

Sedmnáct různých zbraní, přes 2 300 nábojů a další zbrojní materiál zajistila policie u třiadvacetiletého muže z Nechanic na Královéhradecku. Policie u něj zasahovala proto, že byl podezřelý ze střelby na sousední dům. Zajištěné zbraně patřily jeho otci. Sdělila to mluvčí policie Iva Kormošová.

Jednou ranou muž prostřelil okno a kovovou žaluzii. V pokoji uvnitř domu v onu chvíli nikdo nebyl. Policisté během vyšetřování vytipovali jednoho ze sousedů, a když ho zadrželi, zjistili, že jeho otec má v domě rozsáhlý zbraňový arzenál. Ten však nebyl nijak zajištěný.

„Šetřením si vytipovali možného podezřelého muže bydlícího v blízkém sousedství. Jelikož měli důvodnou obavu, že bude ozbrojený, a tudíž nebezpečný, byla k jeho zadržení nasazena zásahová jednotka. Ta muže zadržela a odchytla i jeho agresivního psa, kterého předala strážníkům městské policie k dočasnému umístění do útulku,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS mluvčí policistů Iva Kormošová.

Arzenál rozložený po pokojích

Následovala domovní prohlídka, při které se policisté nestačili divit. V domě našli pušky, samopaly a pistole včetně munice. Vše bylo rozvěšené nebo volně položené v pokojích.

„Zajistili 17 různých zbraní, přes 2,3 tisíce nábojů různých ráží, 16 prázdných zásobníků, dvě plastové lahve s černým střelným prachem, průkazy zbraní a zbrojní průkazy. Jedna zbraň – samonabíjecí pistole, ze které se pravděpodobně naposledy, střílelo – byla předána ke znaleckému zkoumání. Z evidencí policisté zjistili, že zbraně a průkazy patří otci zadrženého,“ upřesnila policejní mluvčí.

Sedmačtyřicetiletý otec pachatele je podezřelý ze spáchání několika přestupků. Především z toho, že zbraně řádně nezajistil. Střelce policie obvinila z trestných činů nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci. Muž se k činu doznal. V případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.

Tagy: