Posun v případu vraždy v Praze: Podezřelého našli mrtvého v Polsku, potvrdila policie

Podezřelého z vraždy ženy v Praze našli mrtvého v polské Vratislavi. Informaci polských médií potvrdil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Rybanský. Muž podle policie zastřelil v hotelovém pokoji ženu, podle informací Krimi zpráv mělo jít o 33letou Kláru M. z Liberecka.

„V odpoledních hodinách bylo v jednom z polských hotelů ve Vratislavi nalezeno tělo českého občana. S největší pravděpodobností se jedná o podezřelého,“ řekl pro CNN Prima NEWS Rybanský s tím, že čeští vyšetřovatelé na případu spolupracují s polskou stranou. Více informací by měla policie sdělit ve středu.

ČTĚTE TAKÉ: Toxický vztah, výhrůžky i obavy. Kamarádka Kláry M. popsala spojitost s podezřelým z vraždy

Polští policisté v úterý večer na Twitteru uvedli, že pátrání po 42letém muži podezřelém z vraždy v Česku bylo ukončeno. Tamní média včetně agentury PAP následně informovala, že český občan byl nalezen mrtvý.

Policie přitom v úterý dopoledne informovala, že o den dříve na Brněnsku našla auto, ve kterém měl podezřelý z místa činu ujet. Šlo o vůz značky Škoda Scala, který patřil zavražděné ženě. Podle zdrojů Krimi zpráv muži zákona následně po nebezpečném muži pátrali i v kasinech a dalších herních podnicích na Brněnsku.

Měli spolu vztah?

Zřejmě pracovali s variantou, že by pokerová vášeň mohla hledaného muže zavést právě tam. Kasino měl podle informací Krimi zpráv podezřelý muž navštívit i krátce před vraždou. Tam údajně během jednoho večera prohrál všechny peníze. Se zavražděnou 33letou Klárou M. měl mít několikaměsíční vztah.

„Klára doma měla partnera a evidentně lhala, že jezdila na nějaké služební cestyn a přitom trávila noci v kasinech. Petr jí miloval z celého srdce, víc než cokoliv na světě. Kvůli jejich nočním životům prohrál 20 milionů za posledních 14 měsíců,“ popsala pro CNN Prima NEWS kamarádka zavražděné ženy.

Klára M. měla odjet na služební cestu, odkud se ve čtvrtek 2. února kolem 19. hodiny ozvala příteli s tím, že se následující den vrátí. Domů ale nedorazila a měla i vypnutý telefon. V noci na sobotu proto její partner nahlásil policii její zmizení.

V neděli pak policisté vyhlásili pátrání po 42letém muži podezřelém z vraždy v Praze. Varovali, že je nebezpečný a ozbrojený, proto se ho lidé při případném setkání nemají snažit zadržet. V neděli večer vyšlo najevo, že jeho obětí má být právě pohřešovaná Klára M.

Tagy: