Chtěl pomoci, teď bojuje v nemocnici o život. Policie hledá svědkyni kvůli napadenému muži

Pražští kriminalisté pátrají po neznámé ženě, která 30. října před klubem v Argentinské ulici v Praze požádala třiadvacetiletého muže o pomoc a vodu. Ten byl ale při shánění vody napaden a skončil v nemocnici s vážnými zraněními. Mladá žena tak může policii poskytnout důležité informace.

Pražští záchranáři zasahovali 30. října před klubem v Argentinské ulici v Praze. Na místo byli přivoláni kvůli muži s poruchou vědomí. Při vyšetření v nemocnici lékaři zjistili, že zranění si muž nemohl způsobit sám, a tak si případ převzali pražští kriminalisté z 1. oddělení.

„Šetřením zjistili, že třiadvacetiletý muž byl osloven neznámou mladou slečnou, která ho požádala o pomoc při péči o kamaráda, kterému se udělalo špatně a potřeboval se napít vody,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina s tím, že mladý muž neváhal a vydal vodu sehnat.

Při tom byl s největší pravděpodobností napaden. Jeho zranění jsou tak vážná, že bojuje v nemocnici o život a nekomunikuje. Pokud přežije zůstane s největší pravděpodobností ochrnutý.

V souvislosti s vyšetřováním tohoto případu proto kriminalisté potřebují mluvit s mladou slečnou, které se snažil pomoci. „Jedině ta by mohla poskytnout potřebné informace k objasnění celého případu,“ sdělil Hrdina.

Policisté na svém webu zveřejnili fotografie napadeného muže a oblečení, které měl v tu dobu na sobě. „Kriminalisté žádají mladou ženu, které se snažil pomoci, aby se přihlásila na linku 158,“ řekl Hrdina a dodal, že stejně tak má učinit i kdokoliv jiný, kdo by k případu mohl poskytnout jakékoliv užitečné informace, které by vedly k nalezení útočníka.

V případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli za těžké ublížení na zdraví až desetiletý pobyt za mřížemi.

Tagy: