Muž s nožem na smíchovském nádraží vyhrožoval sebevraždou. Předtím měl vykrást trafiku

Zásah policie u smíchovského nádraží, na místo dorazila zásahová jednotka

Policie zadržela muže, který vyhrožoval, že si ublíží

Pražští policisté v pondělí večer zasáhli proti muži podezřelému z přepadení trafiky, který se ohrožoval nožem. Asi hodinu s ním vyjednávali v Nádražní ulici na Smíchově, pak proti němu zakročila zásahová jednotka. Vzhledem k jeho špatnému psychickému stavu ho policisté předali do páče zdravotnických záchranářů, řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Muž je podezřelý z toho, že dříve vykradl trafiku.

„Policisté aktuálně vyjednávají s mužem na smíchovském nádraží. Vyhrožuje, že si ublíží,“ sdělila v pondělí po čtvrt na devět večer pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

ČTĚTE TAKÉ: Zastřelila politika z Brna, uřízla mu hlavu a nosila klíčenku z kulky. Soud ji nyní propustil

„Vyjednavači se snažili muže přesvědčit, aby odložil nůž, kterým si chtěl ublížit. Vzhledem k tomu, že svého jednání nezanechal, policisté ze zásahové jednotky použili donucovací prostředky a omezili ho na osobní svobodě,“ uvedli po hodině policisté na sociální síti X.

Podle záběrů z videa agentury Aktu.cz vyplývá, že muž byl zneškodněn před devátou hodinou večer. Na místě dorazil kromě zásahové jednotky i policejní vyjednavač.

Muž pochází z ciziny a je ročník narození 1995. „Policisty byl vypátrán krátce poté, co bylo oznámeno loupežné přepadení, ze kterého je podezřelý,“ dodala policejní mluvčí. Vykradená trafika se nachází v Nádražní ulici.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Policie zasahuje v pražském dopravním podniku kvůli úplatkářství. Hřib čeká rezignaci ředitele

Tagy:
policie vyjednávání Praha trestná činnost vyjednavač Policie České republiky Smíchovské nádraží trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva