Běhal s nožem a zabarikádoval se nábytkem. Na pražském Břevnově zasahovala policie

Pražští policisté v pátek krátce po poledni přijali oznámení, že v ulici Jílkova na pražském Břevnově pobíhá po bytě muž s nožem v ruce. Dotyčný také křičel a choval se abnormálně. Muže následně policisté zadrželi. Informovala o tom Policie na svých webových stránkách.

Když na místo dorazily policejní hlídky, zjistily, že se muž (44) uzamkl v jednom z bytů. Policistům se s dotyčným podařilo navázat kontakt a snažili se zjistit příčinu jeho chování. Přítomen byl podle Policie ČR také vyjednavač i kriminalisté, muž ale odmítal mluvit s kýmkoliv jiným než s příslušníky Útvaru rychlého nasazení (URNA). Podezřelý na policisty také křičel, že je zabije.

Policisté museli provést násilný vstup do bytu, kde se zabarikádoval podezřelý muž.

Policisté museli provést násilný vstup do bytu, kde se zabarikádoval podezřelý muž. Pro zabarikádovaného muže, který před tím běhal po chodbě domu s nožem v ruce, si došla zásahovka pražské policie. Muž pak skončil v psychiatrické léčebně. https://www.policie.cz/clanek/barikadova-situace.aspx

Posted by Policie České republiky on Saturday, February 20, 2021

„V Jílkově ulici na Břevnově jsme od 13h řešili barikádovou situaci. Muže, který po domě běhal s nožem v ruce a pak se schoval v bytě, policisté po násilném vstupu již zadrželi. Na místě byl také vyjednavač a prvosledové hlídky,“ napsali v pátek odpoledne policisté na svém twitterovém účtu.

Na místo následně přijeli policisté z oddělení hlídkové služby, místního oddělení, z pohotovostní motorizované jednotky, speciální pořádkové jednoty, zásahové jednoty, vyjednavač a kriminalisté. S mužem se kriminalisté nejprve snažili vyjednávat, následně ale museli pomoci policisté ze zásahové jednotky, kteří provedli násilný vstup do bytu a použili zásahové výbušky.

Vniknutí do bytu jim ale komplikovaly barikády z nábytku, kterými se podezřelý pokoušel zatarasit vstup. Policistům se ale po chvíli za použití donucovacích prostředků podařilo muže zadržet. „Ty vo*e, vy jste z URNY? Vždyť já jsem vás čekal celou dobu do p*dele,“ hulákal při zadržení muž.

Tagy: