Muž se vloupal do šestnácti covidových center. Testy ho ale nezajímaly

Čtyřiadvacetiletý mladík se v Praze vloupal do 16 covidcenter, kde ukradl prakticky vše, co se dalo. Od mobilních telefonů a notebooků až po peníze. Způsobil tím škodu přes půl milionu korun. Kriminalistům se nyní podařilo recidivistu zadržet.

Od začátku srpna se začaly v Praze množit případy vloupání do stavebních buněk, které slouží jako místo pro vyhodnocení odběrů na COVID-19. Na případu proto spolupracovalo několik oddělení kriminalistů zároveň.

„Způsob provedení byl vždy stejný. Pachatel se do buňky vloupal dveřmi, které vypáčil. Pak ji prohledal a ukradl z ní notebooky, mobilní telefony a hotovost. Celkově tak na odcizených věcech a poškozením dveří způsobil škodu přes půl milionu korun,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí policie Jan Daněk.

Podezřelého muže se jim podařilo zadržet přímo při činu, následně skončil na jejich služebně. „Tam se k šestnácti vloupáním přiznal a uvedl, že elektroniku různě rozprodal a peníze utratil,“ upřesnil Daněk.

Čtyřiadvacetiletý recidivista si vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. „Kriminalisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud akceptoval,“ uzavřel mluvčí.

Tagy: