Muž se zabarikádoval v pendolinu. Při zásahu policie se bodnul do hrudníku

Muž se v pendolinu bodl do hrudníku

Sebevraždou vyhrožoval ve středu odpoledne s nožem v ruce senior cestující ve vlaku pendolino jedoucím z Prahy do Ostravy. Vlak kvůli tomu zůstal stát v Zábřehu na Moravě. Před příjezdem policie se 72letý muž bodl do hrudníku. S vážnými zraněními skončil v nemocnici.

„Podle mých informací šlo o osobu se sebevražednými úmysly. Jednalo se o pendolino jedoucí z Prahy do Ostravy, které z Prahy odjíždělo v 15:25. Všichni cestující byli v Zábřehu evakuováni z vlaku a pokračují dalšími spoji,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský.

Policie na Twitteru později oznámila, že senior se ještě před příjezdem policejního vyjednavače bodl nožem do hrudníku. „V době činu byl ve vagónu sám, ke zranění jiných osob nedošlo a nyní je v péči lékařů. Kriminalisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti této tragické události,“ uvedli muži zákona. Nikdo další nebyl zraněn. Podle informací iDnes.cz byl připraven k telefonátu i policejní vyjednavač.

„V tuto chvíli mohu potvrdit, že u této události zasahujeme, ale posádky jsou ještě stále na místě. Podle informací, které nyní mám, došlo k pokusu o zpacifikování muže vyhrožujícího sebevraždou a ohrožujícího ostatní cestující, a ten při tom sám sebe poranil. Nemám nyní informaci, jak vážný je jeho stav. Nikdo další nebyl zraněn,“ uvedla po sedmé večer pro iDnes.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Konflikt kvůli roušce?

„U pacienta došlo k bodnému poranění hrudníku a následné zástavě oběhu. Naše posádka musela zahájit resuscitaci, muže se podařilo stabilizovat,“ doplnila. „Mohu potvrdit, že jsme pacienta přijali na urgentním příjmu a byl hospitalizován. Podle ošetřujícího lékaře je ve vážném stavu,“ sdělil před půl desátou večer mluvčí fakultní nemocnice Adam Fritscher.

Ve vlaku cestovalo zhruba 140 lidí, které podle serveru iDNES.cz muž s nožem ohrožoval. Motiv mužových výhrůžek zatím není známý. Cestující spekulovali o konfliktu vzniklém kvůli roušce. „Podle toho, jak mi situaci popsal vedoucí stevard, k přímému ohrožení cestujících nakonec nedošlo. Byl to nějaký vyšinutý starší muž s asi dvacet centimetrů dlouhým kuchyňským nožem, namířeným na sebe,“ řekl k události zdroj iDNES.cz.

Tagy: