Střílel do své sestry, pak ji brutálně bil železnou tyčí. Muži ze Slovenska hrozí doživotí

Policie na Slovensku zadržela muže, který napadl svou sestru.

Pokus o vraždu na východě Slovenska

Střelbu a brutální útok železnou tyčí na svou sestru má na svědomí 67letý muž ze Slovenska. Po svém řádění se pokusil utéct, nyní je už ale v rukou policie a čelí obvinění z pokusu o vraždu.

Muž vytáhl v rodinném domě zbraň na svou sestru, naštěstí ji žádná střela nezasáhla. Útočník ji proto zahnal na zahradu, kde ji napadl kovovou tyčí. „Podle dosavadních informací měl na 63letou ženu vystřelit nejméně šestkrát po předchozí hádce,“ uvedla mluvčí Lenka Ivanová.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza na jarmarku v Nové Bani. Útočník během oslav pobodal a zranil dva lidi

Ženu záchranáři převezli do nemocnice s mnohačetnými zraněními a policisté po muži okamžitě vyhlásili pátrání. Podle informací TV JOJ se měl Štefan po téměř měsíci sám přihlásit na policejním oddělení. Policie ho okamžitě zadržela a obvinila. „Sedmašedesátiletý muž z Košic byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu spáchaného na chráněné osobě,“ řekla policejní mluvčí Jana Mésarová.

Státní zástupce zpracoval spis a soudce krátce nato rozhodl o jeho vzetí do vazby. „Soudce pro přípravné řízení Městského soudu v Košicích vzal Josefa R. obviněného ze zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy do tzv. útěkové a preventivní vazby z důvodu, že by uprchl nebo se bude skrýval, aby se vyhnul trestnímu stíhání nebo trestu a pokračoval v trestné činnosti,“ sdělila mluvčí Krajského soudu Košice Anna Pančúrová.

Státní zástupce ani obžalovaný nepodali odvolání, a proto je rozhodnutí soudu konečné. Obviněnému muži hrozí za tento trestný čin 20 až 25 let nebo doživotí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Srazil muže tak, že skončil na střeše. Řidič na Slovensku se pak pokusil všechny stopy „utopit“

Tagy: