Děsivé video z centra Prahy. Hořel muž i auto, ze kterého šlehaly třímetrové plameny

Hořící auto

Hořící auto v centru Prahy

Dojel do centra Prahy, tam podpálil své auto. Jenže přitom zřejmě omylem vzplál i on sám. S takovou verzí incidentu z nedělní noci pracují policisté. Požár vypukl v Pařížské ulici, z auta šlehaly třímetrové plameny. Na místě byli první strážníci, kteří muži pomohli. Ten následně odmítl vypovídat.

V neděli krátce po půlnoci dostala hlídka Městské policie Praha hlášení, že v Pařížské ulici hoří automobil a také člověk. První strážníci byli na místě již za necelou minutu. Na místo se postupně sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Video natočené jedním ze strážníků ukazuje, že z auta šlehaly až třímetrové plameny. Hlídka začala okamžitě po příjezdu hasit jak auto, tak muže, na kterém chytlo oblečení. Ten se ho ze sebe snažil rychle sundat. ‚‚Poskytli mu první pomoc a izotermickou fólií mu zajistili tepelný komfort,‘‘ popsala mluvčí Městské policie Praha Jiřina Ernestová. Muže si do péče následně převzala záchranná služba, utrpěl popáleniny 2. stupně zhruba na dvaceti procentech těla.

Záběry ze zásahu ale také ukazují, že muži zákona našli pod automobilem plastový kanystr. Došli tak k závěru, že někdo auto zapálil úmyslně. To potvrdili později i vyšetřovatelé. Podle nich muž přijel na místo a založil oheň, jenže s autem začal hořet i on sám. Co ho k činu vedlo není jasné, odmítl totiž  vypovídat.

Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na osm set tisíc korun. ‚‚Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení a byl předán na státní zastupitelství pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci,‘‘ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Za to hrozí žháři až dva roky vězení.

Tagy: