Opilý muž brutálně napadl své příbuzné. Matce zlomil žebro, babičce čelist

Plzeňští kriminalisté řeší brutální útok, kterým vyvrcholilo řádění opilého muže.

Napadl matku i babičku

Plzeňští kriminalisté řeší brutální útok, kterým vyvrcholilo řádění opilého muže. Agresor na Klatovsku napadl svou matku a babičku. Starší z žen utrpěla rozsáhlá zranění a záchranáři ji museli letecky transportovat do nemocnice.

Bylo krátce před polednem, když v jednom z rodinných domů v obci Malý Bor 28letý muž bezdůvodně zaútočil na svou 81letou babičku. Nebohé ženě zasadil několik ran pěstí.

Do incidentu se zapojila i její 51letá dcera, která svou matku bránila, a proto i ji agresor zmlátil. Starší z žen měl útočník během svého řádění zlomit čelist, mladší „vyvázla“ jen se zlomeným žebrem. Ženy pak utekly pryč z domu a na autobusové zastávce zavolaly na tísňovou linku.

„Utrpěly četná zranění, lékařka na místě u starší ženy zvolila urgentní transport vrtulníkem do traumacentra ve Fakultní nemocnici Plzeň,“ uvedla policejní mluvčí Mária Svobodová.

Stařenka je podle informací Krimi zpráv ve stabilizovaném stavu. Muže, který má útok na svědomí, policisté na místě zpacifikovali a převezli na služebnu, kde nadýchal 2,5 promile alkoholu. Co ho k brutálnímu útoku na rodinu vedlo, není zatím jasné, hrozí mu ale za to několikaletý pobyt za mřížemi.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a případem se nadále zabývají,“ uzavřela mluvčí.

Tagy: