Muž v Hradci Králové osahával pasažérky v MHD. Podle strážníků jde o známou firmu

Muž v Hradci osahával ženy v MHD

Muž v Hradci osahával ženy v MHD

Muž v Hradci Králové vyhledával kontakt se ženami nevhodným způsobem. Měl je obtěžovat a osahávat během jízdy v městské hromadné dopravě. Nakonec ho chytili strážníci a od obětí zjistili, že podobné choutky neměl poprvé.

Hlídky policistů a strážníků pátraly 1. září v Hradci Králové po pachateli, který sexuálně napadal ženy během jízdy v MHD. Podle výpovědí obětí se na ně mačkal a osahával je. „Čtyřikrát se mi to stalo, není to poprvé. To musel být třeba únor, leden, pak zase,“ vypověděla jedna z poškozených strážníkům, když ji krátce před tím ten samý muž obtěžoval.

Městská policie incidenty potvrzuje. „Od února 2022 přijali strážníci několik oznámení od žen, které uvedly, že byly obtěžovány v autobusech MHD. Všechny se shodly, že k nim přistoupil neznámý muž, mačkal se na ně a začal je osahávat,“ řekla mluvčí strážníků Veronika Ludvíková s tím, že oznamovatelka ihned věděla, o koho jde, a předala popis. Osahávač totiž poté, co na něj vykřikla, utekl a přestoupil do jiného vozu. Zadržen byl u zastávky Střelnice.

„Od strážníků městské policie jsme přijali muže podezřelého z osahávání ženy během jízdy v MHD. Případ jsme kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití. Po zadokumentování jsme přestupek předali magistrátu města k dořešení,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Pachatel je podle strážníků známá firma a činnost opakuje, podle policie ale nespáchal trestný čin. A tak je na správním orgánu, aby zajistil, že už víckrát ženy obtěžovat nebude.

Tagy: