Muž ve Francii znásilnil 82letou ženu. Rodina zuří, v zemi už dávno neměl co dělat

Francouzská policie (Ilustrační foto)

Znásilněná stařenka ve Francii

Je to nelidské. Těmito slovy popsala mladá Francouzka hrůzu, kterou 17. února musela prožít její dvaaosmdesátiletá babička. V malé obci La Penne-sur-Huveaune na jihu Francie ji v jejím domě překvapil muž. Nejprve ji chtěl okrást, když mu ale nic nedala, znásilnil ji a utekl. Policistům se ho podařilo dopadnout. Má být původem z Guineje a z Francie měl být dávno deportován.

Muž seniorku přepadl, když se odpoledne dívala na televizi. Požadoval prý peníze a šperky. Když mu je odmítla vydat, sexuálně ji napadl. „Strčil ji na postel a chtěl po ní, aby mu provedla orální sex, což odmítla. Pak ji hodil zpět na postel a znásilnil ji. Poté jí vzal mobilní telefon a nějaké osobní věci a odešel,“ uvedla Manon, vnučka oběti, pro televizi BFMTV.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podezřelý z únosu Maddie McCannové slaví malé vítězství. Soud vyhověl jeho právníkům

Žena se ihned po napadení vydala k sousedům, kteří zalarmovali záchranku. Podezřelý byl zadržen následující den, necelý kilometr od místa útoku, a okamžitě skončil ve vazbě. „Pro mě to není člověk, není to ani zvíře. Je to tak zrůdné, že nemám slov, abych popsala, co se stalo,“ řekla Manon.

Její hněv umocnila minulost útočníka. Televize France 3 Régions totiž uvedla, že byl již loni v lednu odsouzen za vloupání. Pětatřicetiletý muž je guinejským státním příslušníkem, na kterého se vztahuje povinnost opustit francouzské území, uvedla televize BFMTV. „To samozřejmě jen zvyšuje náš hněv, zděšení a smutek,“ řekla vnučka napadené ženy. Útočníkovi podle trestního zákoníku hrozí v případě prokázání viny až 20 let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Plzni měl znásilnit a shodit ze srázu mladou dívku. Cizinec jde k soudu, hrozí mu doživotí

Tagy: