Podezřelý z únosu Maddie McCannové slaví malé vítězství. Soud vyhověl jeho právníkům

Hlavní podezřelý ze zmizení Madeleine McCannové stanul před německým soudem. Čelil obvinění ze dvou sexuálních trestných činů, které však s případem malé dívky nesouvisí. Zasedání soudu bylo ale krátce po začátku hlavního líčení přerušeno kvůli námitce právního týmu obžalovaného proti jedné z laických soudkyň. Projednávání naváže 23. února.

Christian B. stojí před soudem v Německu kvůli dvěma případům znásilnění a třem případům pohlavního zneužití. Ke styku měl přinutit 14letou dívku a asi sedmdesáti až osmdesátiletou seniorku. Činy se podle obžaloby staly mezi lety 2000 a 2017 v Portugalsku, informoval  web Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Sexuálně zneužíval dceru a kapal na ni vosk. Muž z Teplicka, po němž šla FBI, dostal 12 let

Klíčovou svědkyní v případu má být Hazel Behanová z Irska, kterou Christian B. podle výpovědi dvakrát brutálně znásilnil, a to poté, co se s nožem vloupal do jejího bytu. Sedmačtyřicetiletý obžalovaný si již v současné době odpykává ve vězení sedmiletý trest za znásilnění americké seniorky. Výsledek nynějšího procesu rozhodne, zda zůstane za mřížemi.

Krátce po začátku hlavního líčení bylo ale zasedání soudu přerušeno. Advokát obžalovaného měl totiž námitku proti laické soudkyni. Ta měla v jednom ze svých příspěvků na sociální síti X vyzývat k zabití bývalého brazilského prezidenta Jaira Bolsonara. Podle právního týmu Christiana B. má laická soudkyně narušený úsudek a není schopna dodržovat zásady právního státu a lidská práva. Soud námitce vyhověl a soudní líčení bude pokračovat 23. února.

Portugalské a německé úřady Christiana B. v posledních letech jmenovaly jako podezřelého v případu zmizelé Madeleine McCannové. Násilník v případu údajného únosu však zatím nebyl obviněn, sám jakékoliv spojení s případem popírá. Tehdy tříletá dívka ze Spojeného království byla v roce 2007 s rodiči na dovolené v portugalském Algarve, když zmizela. Holčička se nikdy nenašla. Není jasné, zda je stále naživu.

Tagy: