Muž ze Sokolovska popravil přítelkyni i s milencem. Teď musí zaplatit a jde do vězení

Dvojnásobná vražda ze žárlivosti

Za dvojnásobnou vraždu vyměřil ve středu Krajský soud v Plzni šedesátiletému Miroslavu Kumberovi z Horního Slavkova na Sokolovsku 19 let vězení. Trest si má odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou. Kumbera v lednu zastřelil v Horním Slavkově legálně drženou zbraní svou přítelkyni a jejího údajného milence. Za dvojnásobnou vraždu mu u soudu hrozil výjimečný trest. Kumbera má podle verdiktu také zaplatit poškozeným odškodné víc než tři miliony korun.

Muž se k zastřelení své zhruba o pětadvacet let mladší přítelkyně a jejího údajného milence v přípravném řízení i u soudu přiznal. Policisté ho zadrželi po činu několik desítek metrů od auta, v němž byli oba zastřelení. Policii zavolal Kumbera sám.

Žalovaný skutek se stal letos 16. ledna v podvečer. Podle soudu si Kumbera všiml v Horním Slavkově auta, v němž byl čtyřicetiletý muž a Kumberova přítelkyně. Vystoupil ze svého vozu a přišel k druhému autu. Po slovní rozepři obžalovaný ženu i muže zastřelil legálně drženou zbraní Tokarev ráže 7,62 milimetru. Každého z nich střelil dvakrát do hrudníku, střely zasáhly srdce obou poškozených. Muž i žena byli a místě mrtví.

Kumbera svého činu litoval. „Neměli možnost se bránit, obžalovaný je v podstatě popravil a to je třeba si uvědomit. Je třeba si také uvědomit, že je tady pět nezletilých dětí, které budou žít bez matky nebo bez otce,“ uvedl předseda senátu.

Tagy:
milenec vražda vězení Plzeň odnětí svobody věznice soud Horní Slavkov Krajský soud v Plzni Miroslav Kumbera okres Sokolov