Muž bil a sexuálně zneužíval děti, od spoluvězňů dostal nakládačku. Ti teď čelí obvinění

Michael George Corey si v texaské věznici odpykává trest za týrání a sexuální zneužívání dětí. Když se o případu z televizních zpráv dozvěděli jeho spoluvězni, muže, který například bil malé děti pádlem, napadli a než stačili zasáhnout dozorci i pořádně zmlátili. Pro útočníky bude mít incident zřejmě další soudní dohru.

Podle šerifa texaského okresu Wichita se útok odehrál ve středu krátce poté, co byl Coreyho případ zmíněn v televizních zprávách. Napadení trvalo přibližně minutu a prznitel dětí si z něj odnesl modřiny a monokl. Tři útočníci nyní čelí obvinění. Jakému, šerif neupřesnil.

Corey je ve vězení už čtvrtým rokem. Zatčen byl v únoru 2018 a bylo proti němu vzneseno 45 bodů obžaloby týkajících se sexuálních zločinů proti chlapci a dvěma dívkám ve věku 8, 10 a 11 let. Už před tím byl 36letý muž v 10leté podmínce kvůli opakovanému zranění dítěte. Jednalo se o stejné děti, kterým ubližoval i později.

Podle stanice KFDX nutil Corey děti například předklonit se a pak je bil dřevěným pádlem, okolo kterého byly omotané plastové stahováky. Později děti nutil, aby spolu praktikovaly různé sexuální aktivity. Děti udělaly všechno, co jim řekl, protože v opačném případě jim hrozil ještě horším bitím, informuje KFDX.

Zneužívaná 10letá dívka později úřadům popsala, jak ji Corey nutil na dvorku ohnout se a dotknout se cihel. Pokud se dívka pohnula nebo spadla, začal ji bít. Někdy jí ani nedal šanci a bil jí po celém těle. Její pěstounka Tammy Vaughnová prý jen seděla na gauči a počítala facky, informoval web USA Today.

Že je něco v nepořádku, odhalili zaměstnanci školy, kam chodil zneužívaný 8letý chlapec, a kontaktovali policii. Policisté následně navštívili Coreyho a zjistili že zneužívání má daleko širší rozměr. Během prohlídky objevili například dřevěné pádlo, na kterém byl nápis „Jednej správně“. Policie zabavila také notebook, ve kterém si měl Corey, jak děti uvedly, přehrávat porno.

Proti Coreymu bylo nakonec vzneseno 45 obvinění včetně sexuálního útoku na dítě za použití násilí, nucení dítěte k sexuálním aktivitám či opakované sexuální zneužívání dítěte mladšího 14 let. Obvinění proti pěstounce Vaughnové, která nebyla schopna vysvětlit, proč týrání a zneužívání nenahlásila, bylo nakonec podle KFDX staženo. V jakém vztahu či poměru byli Corey a Vaughnová, není ze zpráv amerických medií jasné. Soud s Coreym pokračuje tento týden.

Tagy: