Otřesný případ nalezeného těla bez hlavy v Berounce. Muže mohl zabít bezdomovec

Policisté vytvořili speciální tým pro vyšetření případu nalezení těla bez hlavy v řece Berounce. Jsou přesvědčeni, že nešlo o nešťastnou náhodu. Oběť zřejmě pocházela z bezdomovecké komunity a její kamarádi si myslí, že pachatelem by mohl být někdo z nich. Některé osoby bez domova již policie vyslýchala.

„Policejní orgán odboru obecné kriminality krajského ředitelství Plzeňského kraje zahájil úkony ve věci zločinu vraždy v souvislosti s nálezem těla,“ uvedl Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Dále řekl, že tělo neslo známky několika bodnořezných ran. Tělo vyšetřovatelé našli bez hlavy.

„Určitě tam bude nějaký sadistický sklon, a to silný. Někde v tichosti někoho pomaličku rozřezávat – to není ani u běžných sadistů zvykem,“ řekl CNN Prima NEWS psychoterapeut Miroslav Jirman.

V kapse našli vyšetřovatelé občanku, podle které mělo jít o asi třiatřicetiletého muže ze Slovenska, který měl žít na ulici. Podle Vilda se měl čin odehrát v bezdomovecké komunitě. Jeho kamarády už kriminalisté vyslechli. „Byl jsem dvě a půl hodiny na policii,“ řekl redakci bezdomovec Standa. Sám má podezření na čtyři osoby, které v den vraždy zmizeli.

„Nejsme si jisti jeho totožností, intenzivně na případu pracujeme. Byl vytvořen speciální tým,“ uvedl Vild. Mělo by se jednat o deset kriminalistů, kteří se tomuto případu usilovně věnují. Pracují s několika verzemi, které ale policie s ohledem na vyšetřování nechce prozradit, stejně tak jako výsledky pitvy.

Pokud se podaří pachatele vypátrat, může si za vraždu odsedět ve vězení až 18 let. V úvahu však údajně připadá i výjimečný trest.

Tagy:
Slovensko hlava vražda bezdomovec CNN Prima NEWS Plzeňský kraj Jaroslav Vild Berounka Policie České republiky Miroslav Jirman