Zbrusu nová auta se z kamionu vysypala do lesa. Už s tím nešlo nic dělat, říká řidič

Kamion, který převážel zbrusu nová auta, havaroval při průjezdu zatáčkou na namrzlé silnici nedaleko Ralska na Českolipsku. Nejméně pět automobilů bylo poškozeno, dva vypadly z převráceného návěsu mezi stromy do lesa.

„Silnice byla namrzlá, neošetřená, s tím už nešlo nic dělat,“ řekl pro CNN Prima NEWS řidič kamionu. Policisté museli dopoledne silnici z Ralska do Bělé pod Bezdězem kvůli vyprošťování kamionu a poškozených aut zcela uzavřít. „Je to dost náročná operace, nejdřív zajistíme náklad, dvě auta, která na převráceném přepravníku zůstala. Až ho vytáhneme, vyprostíme i ta dvě auta, která vypadla do lesa. Samozřejmě musíme být maximálně opatrní, abychom je nepoškodili ještě víc,“ popsal pracovník odtahové služby Marek Matějka.

I on potvrdil, že silnice klouzala ještě v době, kdy na místo přijížděli. „V těchto podmínkách není taková nehoda překvapivá, přepravníky na auta mají vysoké těžiště, stačí málo. Už jsme podobné věci několikrát řešili,“ dodal pracovník odtahu.

Škoda půjde do milionů korun, policie příčiny nehody vyšetřuje. „Předběžnou škodu jsme na místě odhadli na 2,7 milionu korun,“ upřesnila Ivana Baláková, mluvčí PČR Libereckého kraje. Podle ní řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Tagy:
nehoda silnice auto CNN Prima NEWS kamion Ralsko okres Česká Lípa Bělá pod Bezdězem