Na čtyřletou dívku zaútočila smečka toulavých psů. V nemocnici zraněním podlehla

Saúdskou Arábií otřáslo neštěstí. Teprve čtyřletou holčičku napadla a roztrhala místní smečka pěti toulavých psů. Dívenka následkům zranění podlehla, píše britský web Daily Mail.

Dívku jménem Shahd psi napadli, jakmile vyšla z domu. K neštěstí došlo 12. března na předměstí Al Washaila, které se nachází na jihozápadě hlavního města Rijád. Rodina tam jezdila trávit volno. Holčička začala okamžitě křičet, uvádí Daily Mail.

Několika kolemjdoucím se následně podařilo psy odehnat a poraněnou dívenku hned odvezli do nemocnice. O několik hodin později ale zemřela.

„Spěchali jsme s mojí neteří do nejbližší nemocnice, dostali jsme se tam kolem půl šesté večer. Zdravotníci nám potvrdili, že její stav je stabilní. Kvůli koronavirovým opatřením jsme čekali venku před nemocnicí, deset minut před osmou nám ale doktoři řekli, že zemřela. Byl to šok pro všechny,“ sdělil místním médiím strýc holčičky, Abdullah Hazzam Al Abd Al Salam.

Podle Al Salama má předměstí dlouhodobý problém s toulavými zvířaty. Místní úřady ale zatím prý neposkytly žádné řešení. Sám Al Salam jim podle svých slov nabídl, aby toulavé psy v místě utratily. Oblast totiž často vyhledávají právě rodiny s dětmi, a to především o víkendech.

Čtyřletou Shahd rodina pohřbila 14. března na hřbitově Al Mansouriya.

Tagy: