Na dálnici D8 se srazil kamion s autobusem. Zranilo se devět lidí, provoz byl zastaven

Nehoda autobusu a kamionu uzavřela dálnici D8.

Na dálnici D8 autobus narazil do kamionu

Při nehodě kamionu s menším autobusem na dálnici D8 mezi Petrovicemi a Libouchcem na Ústecku utrpělo devět lidí zranění. Jeden člověk je zraněný vážně, čtyři středně závažně a čtyři lidé lehce. Po havárii zamířili do nemocnice, informoval mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Zbylé cestující podle něj odvezl hasičský autobus do blízké restaurace. Dálnice byla ve směru na Německo asi čtyři hodiny uzavřená.

U nehody zasahovalo okolo 25 hasičů, kteří museli vyprostit dvě zaklíněné osoby, řekl krátce po nehodě jejich mluvčí Petr Pelikus. Mluvčí policie Veronika Hyšplerová uvedla, že zasahovali i policejní krizoví interventi. Příčina nehody i její okolnosti jsou předmětem vyšetřování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Teplicku se srazilo osm aut a cisterna. Do okolí uniklo asi tisíc litrů nafty

Nehoda se stala podle Hyšplerové na 82. kilometru. Je možné, že za srážkou stála mlha zhoršující viditelnost. Podle policejního webu měla dálnice zůstat uzavřená asi do 16:45. Kolem třetí hodiny odpolední už však policisté na sociální síti X informovali, že dálnice je s opatrností průjezdná a kolona se zvolna rozjíždí.

Policisté zároveň vyzývali řidiče, aby nebránili průjezdu vozům integrovaného záchranného systému. „Dodržujte záchranářskou uličku. Co když tu pomoc budete potřebovat jednou vy,“ napsali policisté na sociální síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Namol opilý cizinec srazil v Brně dva chodce. Když se šel druhý den udat, stále nebyl střízlivý

Tagy: