Na dálnici málem srazili aligátora. S jeho záchranou pomohly i krůtí sendviče

V americké Louisianě zachránili manželé aligátora poté, co si ho včas všimli na rušné silnici, kam se zatoulal. Do bezpečí ho pak pomáhali dostat nejen profesionálové, ale také mnoho řidičů. V záchranné akci pomohly i krůtí sendviče.

Výlet, na který se nezapomíná. Tak hodnotí neobvyklý zážitek rodina, která našla při cestě domů na silnici aligátora. „Bylo to dost neuvěřitelné. Moje děti o tom pořád mluví a neustále si o tom vyprávějí vtipy,“ popsala zachránkyně aligátora Amanda Carterová.

Zvíře málem přejeli. Rozvaleného aligátora uprostřed cesty zahlédli na poslední chvíli. „Manžel si myslel, že vidí na silnici pneumatiku. Když jsme přijeli blíž, všiml si, že je to opravdu velký aligátor. Musel strhnout volant, aby ho minul,“ pokračovala Carterová.

Pomoc krůtích sendvičů

Amanda s manželem se rozhodli zastavit a zvířeti pomoci. Museli být ale velmi opatrní. Aligátor nepatřil zrovna k nejmenším. „Řekla bych, že měřil tak deset až dvanáct stop (tři až tři a půl metru – pozn. red.). Byl obrovský,“ vysvětlila zachránkyně.

Její manžel se snažil aligátora nasměrovat ze silnice. Zastavovali i další lidé, aby mu pomohli. Na místo přijela také policie, aby řídila dopravu. Muži se pokoušeli aligátorovi zakrýt oči kusem látky, aby měli větší šanci odtáhnout ho do bezpečí. To se jim ale nepodařilo.

Rozhodli se proto zabavit ho krůtími sendviči, než dorazí odchytová služba. „Přijeli a podařilo se jim dát mu kolem krku laso. Dostali ho z dálnice a on si šel vesele po svých,“ dodala Carterová.

Tagy: