Na Havlíčkobrodsku mělo dojít k brutální vraždě. 18letému mladíkovi hrozí výjimečný trest

Policejní auto

Vražda na Vysočině

Policie na Vysočině obvinila osmnáctiletého mladíka z vraždy třiadvacetiletého muže, která se stala v noci na pátek na Havlíčkobrodsku, řekla mluvčí policie Dana Čírtková. Bližší okolnosti případu podle ní bude policie sdělovat až v pondělí. Obviněnému mladíkovi hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

„V noci na pátek jsme začali prověřovat okolnosti násilného trestného činu, jehož obětí byl třiadvacetiletý muž. Osobu podezřelou z toho činu jsme zadrželi. Podrobnosti řekneme v pondělí, až budeme mít výsledky pitvy. Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu vzetí do vazby,“ řekla Čírtková.

V letošním roce je to podle Čírtkové první vražda, kterou musejí kriminalisté v kraji řešit.

Surový případ na Frýdecko-Místecku

O den dříve moravskoslezští kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu sedmašedesátiletého muže. V pondělí podle nich v jedné z obcí na Frýdecko-Místecku po předchozí hádce bodnořezným nástrojem napadl a těžce zranil čtyřiatřicetiletého muže. Za pokus vraždy hrozí obviněnému až 18 let vězení. Soud ho poslal do vazby.

„Poškozenému se podařilo přivolat pomoc a následně byl transportován do nemocnice. Do péče zdravotníků byl předán také útočník, který se po skutku sebepoškodil,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl v pondělí uvedl, že záchranáři na místě ošetřili dva zraněné muže. Jeden z nich byl v ohrožení života, utrpěl vícečetná poranění v oblasti trupu a při příjezdu záchranářů jevil známky šokového stavu. „Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku, zajistit intubací a převést na přístrojem řízené dýchání,“ uvedl Humpl. Zranění druhého muže byla podle něj středně závažná a neohrožovala jej na životě.

Tagy: