Válka taxikářů na východě Čech? Během chvíle lehla popelem tři auta, majitel mluví o výhrůžkách

Na Jičínsku shořely tři taxíky.

Válka taxikářů? Na Jičínsku už shořelo několik aut

V noci na čtvrtek shořela na Jičínsku a Hradecku tři vozidla taxislužby. Taxikáři se domnívají, že to nebyla náhoda, ale konkurenční boj. Výhrůžkám totiž čelili již v minulosti. Majitel taxislužby nyní nabízí za informace vedoucí k dopadení pachatele odměnu, případem se zabývá policie.

„Jedno bylo na Hradecku a dvě na Jičínsku,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Iva Kormošová. Všechna tři auta přitom shořela během hodiny a půl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ze založení požáru v Luhačovicích viní tři kočky. Hasiči řekli, jak zvířata mohla postupovat

K prvnímu požáru vyjížděli hasiči do Petrovic v půl druhé ráno. „Kolem jedné hodiny mě probudila sousedka telefonem, že zjistila, že se u nás před barákem něco děje. A auto bylo už v plamenech. Domníváme se, že to může být konkurenční taxislužba,“ popsal řidič Pavel Průša.

Další vůz shořel v Lázních Bělohrad. Oheň navíc poškodil i další vozy. „Vyběhl jsem ven a viděl tu hroznou zkázu. V ten moment jsem nemohl vůbec nic dělat, jenom jsem zavolal hasiče a policii a čekal jsem, co bude,“ popsal majitel shořelého auta Josef Richter.

Další taxík shořel u Nové Paky. Jak ale majitel taxislužby řekl, nebylo to poprvé, co jim někdo auta poničil. Naposledy to bylo před půl rokem. „Objednali si normálně taxíka a zakuklenci vyběhli a tyčemi rozmlátili auto. Řidič byl přitom uvnitř. Myslím si, že to je konkurenční boj. Několikrát mi bylo vyhrožováno, ať nejezdím do Hořic, do Nové Paky a do Bělohradu,“ sdělil majitel taxislužby Vladimír Šturma. „Pane Šturma, neposílejte nám do Paky, Bělohradu a Hořic ty vaše auta, my Vám taky nejezdíme do Jičína, když je nějaká akce,“ stálo ve výhrůžné zprávě.

Co přesně se stalo, není zatím jasné. Redakce CNN Prima NEWS se pokusila kontaktovat firmu, která podle poškozených taxikářů stojí za útoky na jejich auta. Spojit se s ní ale nepodařilo. „Přesná škoda nebyla zatím vyčíslena. Předpokládáme ale, že bude dosahovat částky až dvou milionů korun. Případ šetříme jako přečin poškození cizí věci,“ řekla Kormošová.

„Řidiči mají strach o svůj život a bojí se. Když někdo najde pachatele nebo bude něco vědět, tak nabízím odměnu sto tisíc korun,“ sdělil Šturma. Pokud pachatele dopadne policie, hrozí mu až tříleté vězení.

Tagy: