Na jiné jsem příliš slabý, vysvětloval muž, který v Brně přepadal a okrádal seniory

Muž v Brně okrádal seniory o peníze a doklady.

Muž okrádal seniory

Odřeniny, pohmožděniny, nalomené články prstů, tržné rány a bezpochyby také šrámy na duši. To jsou následky čtyř loupeží, kterých se v červenci a srpnu na seniorech v Brně dopustil mnohokrát trestaný čtyřiačtyřicetiletý recidivista. Útoky na straší lidi vysvětloval tím, že si vzhledem ke své tělesné konstituci musí vybírat slabší oběti.

Muž ve finanční nouzi si vyhlédl zranitelné oběti a vytrhával jim tašky. Dvakrát zaútočil v Brně-Komíně, jednou ve Starém Lískovici a Králově Poli. Nejmladší oběti bylo 76, nejstarší 88 let. Senioři přišli o hotovost, dokumenty, platební karty či klíče.

Kriminalisté krátce po poslední loupeži zjistili, že je muž na cestě do Znojma za příbuznými. „Na autobusovém nádraží ve Znojmě tak už na muže čekalo policejní vozidlo, které ho obratem dopravilo k výslechu a do cely. Nyní je obviněný ve vazbě, za loupeže mu hrozí až desetiletý trest,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Muž se kromě toho zodpovídá z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na svědomí má i přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Převážel totiž auto známému do servisu s vysloveným zákazem řízení motorových vozidel – řidičský průkaz navíc nikdy nevlastnil. Trestnou činnost se snažil omluvit tím, že ho jako recidivistu nikdo nechce zaměstnat a peníze na jídlo sehnat musí,“ dodal Šváb.

Výčet řádění nenapravitelného recidivisty nemusí být ještě konečný. Kriminalisté proto vyzývají občany, kteří obdobné případy nenahlásili, aby tak učinili prostřednictvím linky 158.

Tagy: