Na jižní Moravě někdo ohlásil bomby na nádražích a vlacích. Policie evakuovala poštu v Brně

Policie v Jihomoravském kraji se zabývá několika oznámeními o uložení bomby na nádražích a ve vlacích a také na poště v brněnské Nádražní ulici. Poštu policie na více než hodinu evakuovala, pryč z ní muselo asi 50 lidí. Na místě byli z preventivních důvodů i záchranáři. Anonymní výhrůžky policie eviduje i v dalších krajích.

Policisté prohlíželi některé vlaky, nádraží v Brně-Židenicích, prohlédli i brněnské hlavní nádraží. Evakuovali budovu v Nádražní, podle fotografa ČTK, který byl na místě, byla ohrazena policejními páskami. Zasahovali i policisté se psy. Kolem 10:00 se pošta podle policejního mluvčího Bohumila Maláška vrátila znovu do provozu. „Evakuovali jsme zaměstnance i zákazníky, šlo asi o 50 lidí. Ohlášenou bombu jsme nenašli,“ uvedl. Policisté ji nenalezli ani na hlavním nádraží ani na nádraží v Židenicích, prohlíželi je za provozu.

U pošty byli z preventivních důvodů i záchranáři, měli tam velkokapacitní sanitní vůz a inspektora provozu. Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová řekla, že byli připraveni pomoci v případě potřeby.

ČTĚTE TAKÉ: Rolba v Harrachově srazila 18letou lyžařku. Skončila v nemocnici, řidič měl být opilý

Nahlášenou bombou se policie zabývala například i v Tišnově na Brněnsku, oznámení o ní přišlo e-mailem na tamní městskou policii. Město to uvedlo na svém profilu na Facebooku. V oznámení podle města stálo, že se v několika vlacích v Tišnově nachází výbušnina. „Městská policie neprodleně kontaktovala PČR a společnými silami prohledali vlaky na místním vlakovém nádraží. Výskyt výbušniny ve vlacích v Tišnově se nepotvrdil, stejně jako v dalších vlacích, které z Tišnova odjížděly či do něj přijížděly,“ uvedlo město. Podle příspěvku se podobná situace odehrála i v jiných městech.

Na Twitteru policie uvedla, že anonymní výhrůžky eviduje i v dalších krajích a v současnosti se jim věnují příslušní krajští kriminalisté.

Na Vysočině policie kontrolovala vlaky. „V souvislosti s oznámením, které přijali kolegové v sousedním kraji, jsme ráno zkontrolovali dva vlaky,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková. Policie vlaky přijíždějící z Jihomoravského kraje kontrolovala okolo 7:15 v Ostrově nad Oslavou a v Havlíčkově Brodě. „Cestující z vlaků jsme na nezbytně nutnou dobu evakuovali do bezpečného prostoru, žádné podezřelé předměty jsme nenašli, oba vlaky pokračovaly v jízdě,“ řekla Čírtková. Počet lidí ve vlaku není znám.

Tagy:
policie bomba Brno Jihomoravský kraj Policie České republiky Pavel Šváb