Dvě děti utrpěly zranění při hromadné nehodě na Karlovarsku. Silnice na Prahu je zavřená

  • Téma: Nehody
  • Tomáš Polák, Praha
  • ČTK
  • Aktualizováno 7. února 2022 22:17

Nehoda na Karlovarsku

Na silnici I/6 u odbočky na Žlutice (Na Hvězdě) havarovala odpoledne tři osobní auta a jedno nákladní, které převáželo auta. Ta při nehodě z návěsu spadla. Na místě jsou záchranné jednotky. Minimálně dvě osoby jsou zraněné, informovali krajští hasiči a policisté. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala se při nehodě zranily dvě děti. Krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová uvedla, že zranění jsou lehká. Silnice z Karlových Varů na Prahu je kvůli nehodě zcela uzavřena.

Na místě pracují hasiči a odtahová služba, která se snaží vrátit nákladní auto zpátky na kola tak, aby silnice mohla být znovu otevřena. To se čeká kolem půlnoci.

„Na místě je silný vítr, sněžení a namrzlá vozovka,“ doplnil Kasal. I policie upozorňuje na namrzlou silnici. Na místě se tvoří kolony.

Meteorologové od rána varují před možností tvorby sněhových jazyků a silným větrem. V okolí místa nehody vede silnice přes širokou planinu, kde fouká silný vítr a sněží. Silnice se tak i přes údržbu silničářů rychle zafoukává sněhem.

Tagy: