Tragédie na letišti v Ralsku: Při havárii zemřel pilot motorového kluzáku, jeho stroj shořel

Při havárii motorového kluzáku na letišti Hradčany v Ralsku na Českolipsku ve čtvrtek ráno zahynul jeho devětasedmdesátiletý pilot. Stroj začal po pádu na zem hořet a zůstalo z něj jen torzo. Po uhašení požáru se vyšetřování ujali odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN).

Nehoda se stala po sedmé hodině ranní, uvedl web Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. . „Pilot zemřel ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby,“ přiblížila okolnosti nehody policejní mluvčí Ivana Baláková.

ČTĚTE DÁLE: Banalita zažehla jeden z největších požárů v historii Prahy. V podezření byla i slavná rodina

Hořící závěsný kluzák uhasili hasiči jedním proudem vody. „Po likvidaci požáru zasahující hasiči provedli zasypání uniklých provozních látek sorbentem a také vytvořili hráz proti rozšíření těchto kapalin do travního porostu,“ upřesnila na webu mluvčí hasičů Jaroslava Benešová. Hasiči posléze asistovali odborníkům z ÚZPLN při nakládání a úklidu trosek havarovaného stroje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na požár v Českém Švýcarsku se nedalo připravit, řekl šéf hasičů. Přiznal, že vedení tápalo

Tagy:
letadlo policie letiště Liberecký kraj Hasičský záchranný sbor letecká nehoda Ralsko Policie České republiky okres Česká Lípa